1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x23 And If They Lay Us Down To Rest...
Verzija za ispis | Članak je pročitan 18 puta
Prvo emitovanje : 26. ožujka 1996.
Režija : Vern Gillum
Scenarij :
Glen Morgan i James Wang
Gostujući glumci :
Kristian Sorensen: prijateljski Grinjac
Derek Mark Lochran: grinjski ambasador
Don Pugsley: pukovnik Rabwin
Robert Crow: komunikacijski časnik
Wildcardsi su dobili zadatak istražiti planetoid Anvil (poznat i kao svemirsko tijelo 2063-Yankee). Moraju utvrditi sastav tla, terenske prepreke i nagovještaje neprijateljskih pokreta. Planetoid je trebao služiti kao mostobran za napad na matični grinjski planet.

58. obavlja zadnje pripreme za let prema Anvilu sa ISSTV (međusolarno transportno vozilo). Bez obzira što će morati koristiti sustav za disanje koji će ga na planetoidu onemogućiti da ga koristi, u svoju opremu Hawkes je stavio i G.I. Geequed strip.
Za vrijeme zadnjeg sastanka u bijeloj sobi, objašnjeno im je da je ISSTV ograničen gorivom te da moraju brzo i precizno obaviti misiju jer dodatna nije moguća..

U ISSTVu Cooper čita svoj strip i objašnjava kako je mnogo naučio od Geequeda. Za nekoliko trenutka 58. se približava Anvilu i počinju se vršiti zadnje pripreme koje onemogućuju Hawkesa u nastavku čitanja stripa.

Nakon slijetanja na planet odmah su počeli obavljati dane zadatke uz stalnu prismotru prestrašenog svemirca skrivenog u grmlju. Nadolazeći pucketajući zvukovi su uzbunili 58. i skrivenog svemirca. Iznenada su se pojavila tri Grinjca u patroli, ali Wildcardsi su ih uspjeli ubiti prije nego što su dignuli uzbunu. Iznenađujuće je bilo da su i na ovom planetu Grinjci nosili oklop, a kada su im skinuli kacigu tijela su im se pretvorila u zelenu želatinu. Wang je prepostavio da imaju ugrađene smrtonosne kapsule, samo nije bio siguran je li to na dobrovoljnoj bazi.

Nakon tog razgovora, Cooper je uočio skrivenog svemirca i krenuo u potjeru za njim, ali ga nije uspio uhvatiti. Svi su se dogovorili da ga moraju naći i ubiti kako ne bi Grinjce upozorio na njihovo prisustvo. U međuvremenu svemirac se sakrio u špilju punu napuknutih jaja, u koju je kasnije ušao Hawkes i tamo ga pronašao. Ne znajući što će s njim odveo ga je do ostalih, kako bi odlučili što će dalje. Kako nisu znali da li je on Grinjac ili neko drugo živo biće, prije dolaska ISSTVa upozorili su ga pomoću slika iz Cooperovog stripa da će Anvil biti napadnut.
Autor : Darko Kučko