1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x22 Sugar Dirt
Verzija za ispis | Članak je pročitan 14 puta
Prvo emitovanje : 20. ožujka 1996.
Režija : Thomas J. Wright
Scenarij :
Matt Kiene i Joe Reinkemeyer
Gostujući glumci :
Granville Van Dusen: general Weirick
David St. James: admiral Boden
David Jean Thomas: general Alcott
Nancy Lineham: admiral Vetter
Iqral Thera: general Sirae
Edmund L. Shaff: svećenik
15. zemaljska flota, Pegasus sustav

USS Saratoga, 04 10.
Vođe nekoliko zemalja raspravljaju o početku akcije Roundhammer koje je prvi dio ponovno zauzimanje planeta Demios.

USS Saratoga, 05 20.
15. flota kreće prema planetu Demios.

USS Saratoga, 05 23.
Flota dolazi dolazi do planeta i kreće operacija ''Domino''.

U 05 30 uspostavljena je komunikacija između USS Saratoge i USS Eisenhowera u kojoj se potvrđuje početak operacije ''Domino''.

Flota počinje bombardirati planet, nema uzvratne vatre. Hammerheadi su lansirani i kreću prema planetu gdje susreću minimalni otpor. APCi slijeću i također ih dočekuje minimalni otpor.

Demios uzletište, 07 22.
Zemaljska zastava je podignuta i još vojnika slijeće. Wildcardsi također slijeću i obaviještavaju Saratogu da je uzletište osigurano. Vođama napada nije jasno zašto su tako lako zauzeli planet.

USS Eisenhower, 10. borbena grupa.
Zapovjednik Eisenhowera zapovijeda 34. eskadrili da obori usamljeni grinjski lovac s neba, ali gube kontakt nakon što je eskadrila zašla iza mjeseca. Zapovjednica kreće prema mjesecu, ali tamo njezin brod uništava skrivena grinjska flota.

USS Eisenhower, 14 07.
Olupina Eisenhowera se kreće prema planetu. Kako ne mogu dozvati Eisenhower, Vansen pokušava dozvati Saratogu, ali jedino uspijeva uloviti međubrodsku komunikaciju u kojoj saznaje da je flota pod teškim napadom i da se Grinjci približavaju uzletištu. Zapovijeda svima da polete, ali prekasno jer Grinjci uspijevaju napasti i na zemlji uništiti većinu Hammerheada. Gubitci zemaljske flote su veliki. Wildcardsi uspijevaju spasiti radio i napustiti uzletište dok se ostatak zemaljskih snaga povlači preko grebena.

Vođe na Saratogi razmišljaju o napuštanju 25 000 vojnika na planetu u pokušaju da se zauzme drugi planet, Ixion, čije zauzimanje bi moglo skratiti rat za dvije godine. Ross se suprotstavlja generalu jer ne vjeruje da je isplativo i moralno napusiti tolike vojnike na Demiosu, ali general pozove McQueena u svoju potporu koji ispriča o sličnom i uspješnom dogođaju iz 2. svjetskog rata.

Wildcardsi susreću teški otpor na zemlji i traže pojačanje, ali Ross i McQueen, nakon duge i žestoke svađe, daju obavijest o povlačenju flote, ali i da će se vratiti.

''Dva mjeseca kasnije..''

Wildcardsi patroliraju noću na Demiosu te nailaze na mrtve zemaljske vojnike koje pretražuju s nadom u pronalazak oružja i ostalih korisnih stvari. Zatim ih u već dobro uhodanoj rutini pokapaju. Nakon ukopa, Vansen uoči da je 19 00 sati i da se iznad njih nalazi špijunski satelit i počinje zvati Saratogu.

USS Saratoga, planet Ixion.
Zemaljske snage su pod teškim napadom kada Wildcardsi uspostave komunikaciju. Komunikacijska časnica im odrješito kaže da prekinu blokirati frekvenciju, ali tada McQueen potjera časnicu i srdito joj kaže: ''Da ih nikada nisi navela da misle kako nisu potrebni''.
i kratko porazgovara s 58.

Na Demiosu, Hawkes predlaže da odustanu od traženja tijela i njihova ukopa jer bi bilo pametnije aktivnije tražiti hranu. Vansen odbija taj Hawkesov prijedlog.
Tih dana zemaljske snage kod planeta Ixion su pod teškom vatrom i zapovjednik snaga se htio ponovno povući, ali Ross se tome suprotstavio i time stavio svoju karijeru na veliki rizik. U tim trenucima Ross dobiva obavijest da su se Wildcardsi javili i ponovno zauzeli uzletište na Demiosu te da na planetu nema mnogo neprijateljskih snaga. To je nagnalo zapovjednike na nastavak borbe za planet Ixion bez obzira na gubitke jer neprijateljska strana nema dovoljno brodova kojima bi mogla izdržati dugotrajni napad. Na Demiosu je Vansen otkrila da joj se baterija na radiju ispraznila, ali nije se usudila to kazati svojim prijateljima jer je ionako moral bio nizak. No, Hawkes je htio razgovarati sa Saratogom i otkrio je pravu istinu. Ostatak jedince je bio ogorčen na Vansen jer im nije rekla istinu te su je prisilili da ostanu na uzletištu. Na izmaku snaga Wang podijeli sa svojim prijateljima zadnju vrećicu šećera.
U tome trenutku na planet slijeće APC s pukovnikom McQueenom i pojačanjima. Na Saratogi, komodor Ross se ispričao radi napuštanja, ali dao im je do znanja da nikada nije bio ponosniji. Nakon komodora, McQueen ih je obavijestio da su APCi našli na planetu dvije tisuće preživjelih vojnika.
Autor : Darko Kučko