1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x21 Stardust
Verzija za ispis | Članak je pročitan 610 puta
Prvo emitovanje : 19. ožujka 1996.
Režija : Jesus Trevino
Scenarij :
Howard Grigsby
Gostujući glumci :
Ronald G. Joseph: general Oliver Ranford
Edmund L. Shaff: svećenik
Pato Hoffmann: John Darkmoon
Gail O'Grady: pukovnik Klingman
Tim Hutchinson: časnik
James Darkmoon će uskoro biti smaknut zbog ubojstva general pukovnice Louise Elizabeth Smith. Nakon kratke izjave ubijen je smrtonosnom injekcijom.

Nepoznati ISSACP se približava USS Saratogi i kao sigurnosni kod prijavljuje riječi ''Changing woman''. Komodora Rossa je probudio dežurni časnik te je nakon primljene obavijesti stavio Saratogu pod sigurnosnu uzbunu zatvarajući sve članove posade u svoje kabine. Nepoznata grupa vojnika izlazi iz ISSACPa s kriogenskom kapsulom koja sadržava smrznuto tijelo Jamesa Darkmoona.

Wildcardsi su se probudili i uočili su da je pola šest ujutro prošlo bez obveznog buđenja. West je pokušao otvoriti vrata, ali su bila zaključana. Shvatili su da je proglašeno izvanredno stanje na brodu. Nekoliko minuta kasnije oglašen je zvuk buđenja i vrata su otvorena. Nakon toga krenuli su prema hangaru kako bi krenuli na svoj zadatak, ali tamo su otkrili da je njihov hangar zatvoren. Kada je došao McQueen do hangara, također je ostao zbunjen stanjem stvari, ali ubrzo je dobio obavijest da je njihov zadatak otkazan i da se vrate u svoje sobe.

Ross i general Ranford, koji je došao s noćnim transporterom, su stari prijatelji te su počeli razgovarati o svojem dugogodišnjem prijateljstvu. Uskoro se saznaje da je general promaknut u zapovjednika obavještajne službe te Rossu objašnjava novi zadatak koji mora obaviti posada Saratoge.

U Tun Tavern Wildcardsi razgovaraju o čudnim događajima na brodu, a kada je pukovnica Klingman ušla u bar, Vansen nagovara Hawkesa da joj pristupi i pokuša saznati nešto o nedavnim događajima na Saratogi od nje. Kada je došao do nje, ostao je iznenađen kada mu je pukovnica pred nosom izdiktirala njegov dosje iz glave. Nakon toga Vansen i West su se uvukli u hangar gdje su se nalazili njihovi Hammerheadi kako bi vidjeli je li dirano po njihovim letjelicama. Nakon što se Vansen slučajno nagnula, vidjela je crnu kutiju ispod kontrolne ploče u letjelici. Prije njihovog slijedećeg zadatka svi pripadnici 58. su maknuli te crne kutije iz svojih letjelica. Wildcardsima je zapovijeđen sastanak s transporterom na prijateljskom teritoriju te da ga otprate do nepoznate lokacije. Nakon što su stupili u vizualni kontakt s njim nisu mogli stupiti u radio vezu, pa su ga pratili do tri mete koje je transporter uništio, ali odmah nakon toga je počeo pucati po njima. Wildcardsi su odgovorli na paljbu te su transporteru uništili jedan motor i krenuli natrag na Saratogu.

Pri pristanku na Saratogu od njih su zatraženi podaci o letu, ali Vansen se suprotstavila generalu, pukovnici Klingman i McQueenu te je general zapovijedio kako svi moraju biti propisno obaviješteni o zadatku. U sobi su ih obavijestili o operaciji Na-ya-ee, u kojem moraju pratiti transportni brod, kojim će na daljinu upravljati pukovnica Klingman do grinjskog planeta Eris gdje će oni dozvoliti da bude oboren i njegovi putnici s lažnim strateškim podatcima zarobljeni. Kasnije je general objasnio Vansen priču o Jamesu Darkmoonu, čije tijelo služi kao nosilac lažnih podataka, i kako vjeruje da će ovaj zadatak dijelom isprati ljagu s njegovog imena. Kasnije je McQueen ''napao'' Rossa jer ne vjeruje u uspjeh ovog zadatka. Shvatio je da general zna kako Grinjici razumiju jezik Navaho naroda čija sama riječ Na-ya-ee znači strani bogovi.

Wildcardsi su dopratili oklopni transporter do planeta Eris gdje su naišli na dvije grinjske eskadrile lovaca, 58. i transporter su ostali u borbi protiv Grinjaca sve dok nije došla zapovijed ''go Oliver''. U tom trenutku je transporter ostao nebranjen i Wildcardsi su se povukli u namjerno izazvanom kaosu. Prilikom povlačenja Vansen je obavijestila Saratogu o padu transportera na planet.
Autor : Darko Kučko