1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x20 R & R
Verzija za ispis | Članak je pročitan 10 puta
Prvo emitovanje : 12. ožujka 1996.
Režija : Thomas J. Wirght
Scenarij :
Jule Selbo
Gostujući glumci :
Janet Gunn: Suzie
Coolio: Bacchus
David Duchovny: Alvin L
Wildcardsi lete u Hammerheadima na još jednoj patroli. Zbog zamora West zaspi i umalo se sudari s drugom letjelicom, a Hawkes prijavi da mu se pričinjavaju stvari. Svi su izmoreni zbog previše zadataka i premalo odmora. No, ni to nije dovoljno pa ih još napadaju i tri grinjska lovca. West nije u stanju zbog oslabljene koncentracije i refleksa na vrijeme pomoći Hawkesu te on biva pogođen, ali nakon dosta muke ipak uspijeva uništiti neprijateljski lovac.

Hawkes se vratio na Saratogu pomoću auto pilota gdje mu je doktor greškom dao tabletu protiv bolova (phyllophetamine poznatu pod nazivom ''zelena napast'') za koju se zna da lako izaziva ovisnost kod In Vitroa. Ostali pripadnici 58. su otišli na prijeko potreban počinak, ali tu noć jedino West ne može zaspati zbog osjećaja krivnje.

Nakon što je McQueenu pozlilo u ambulanti, komodor Ross je zapovijedio cijeloj 58. eskadrili odlazak na odmor na Aerotechovom brodu užitka Bacchus. Ipak nastao je problem kada je pukovnik saznao za Hawkesovu ovisnost, ali mu je i obećao pomoći da se odvikne.

Na brodu užitka Bacchus, 58. susreće svoga domaćina koji im objasni da što god požele može se ostvariti za njih. Nakon što su se preobukli u civilnu odjeću svatko je otišao svojim putem. Vansen je otišla igrati bilijar s visokim ulozima protiv AIa otmjenog Alvinom. West je ''nagovorio'' ženu po imenu Suzie da bude veoma prijateljski raspoložena prema Hawkesu, a Damphousse i Wang su otkrili da se jedno drugome sviđaju. Pukovnik McQueen je otišao gledati nijeme fimove.

Hawkes je ubrzo otkrio da je Suzie također In Vitro i da je ovisna o istim tabletama kao i on. Također kasnije saznaje da ima dijete i da se jedino prostitucijom može baviti kako bi dovoljno zaradila za sebe i dijete.

Wildcardsima je iznenada ukinut odmor i poslani su na planet Ifus. Tamo su se našli pod teškom vatrom, no marinci još nisu svjesni da više nisu na odmoru. Hawkes je još bio ovisan o tabletama i nije bio spreman za borbu, dok se Vansen najviše bojala za medvjedića kojeg je kupila svojoj nećakinji. Wang i Damphousse počeli su se ljubiti u rovu. Kada je sve to McQueen vidio, svima je održao drakonsku lekciju kako više nisu na odmoru i da se moraju sabrati ako žele preživjeti. U tom trenutku Hawkes pod utjecajem tableta počinje bježati, a za njim je krenuo West. Nalijeću na Grinjce koji su ih pokušali okružiti, ali Hawkes se uspijeva dovoljno sabrati da na vrijeme otvori vatru na njih i spriječi ih.

Na Saratogi Hawkesu je dan izbor, ili će krenuti na liječenje i ostati sa Wildcardsima, ili će biti poslan na Zemlju obavljati uredski posao. Odabrao je liječenje koje će prebroditi uz jedinu obitelj koju je ikada imao, svoju 58. jedinicu.
Autor : Darko Kučko