1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x19 Pearly
Verzija za ispis | Članak je pročitan 8 puta
Prvo emitovanje : 24. ožujka 1996.
Režija : Charles Martin Smith
Scenarij :
Richard Whitley
Gostujući glumci :
Martin Jarvis: bojnik Cyril McKendrick
Doug Hutchinson: Elroy EL
Kimberly Patton: Felicity OH
Adam Glodberg: narednik Louie Fox
Wildcardsi se nalaze na planetu Minerva i pod teškom su grinjskom vatrom. Zbog sve žešćih napada prisiljeni su se povući s položaja. Tu nastane problem jer je mjesto izvlačenja udaljeno 100km, a Shane je ranjena. Kako bi što prije tamo došli, preuzeli su tenk od narednika Louiea Foxa koji je svoj tenk nazvao Pearly.

Vožnja u tenku je tekla bez problema dok Louie nije pokušao izbjeći navodnu grinjsku zamku što ga je dovelo ravno u protutenkovsku jamu. Dok je Louie pokušavao popraviti gusjenicu pojavio se engleski bojnik koji je iskopao tu jamu. Bojnik MacKendrick, pripadnik Coldstreamske garde, je boravio na Minervi sam osam mjeseci nakon što je njegova jedinica uništena u bitci kod Mandrake Ridgea. Wildcardse je pozvao u bunker dok narednik ne popravi tenk.

Wildcardsi su počeli sumnjati u bojnikove namjere nakon što je uspio predvidjeti napad grinjskih lovaca koji su pritom ubili narednika Louia. Pukovnik McQueen je prisilio bojnika da s njima putuje do mjesta izvlačenja.

Nakon što su pokopali narednika, krenuli su prema mjestu izvlačenja, a McQueen je poslao Wanga, Westa i Hawkesa da provjere teren ispred njih. Za vrijeme izviđanja Wanga je napao jedan od modela Elroy ELa. Wang je nehotično naveo podatak da ga je jedan takav model već mučio, te mu je ovaj model ponudio zamjenu, za jednu energetsku ćeliju za njegovu ljubavnicu Felicity OH on će izbrisati sve podatke o mučenju na Kazbeku. Kako je 58. potrebna ta ćelija, Wang je morao prikriti krađu od ostalih.

Krađa ćelije je svejedno uskoro otkrivena i McQueen posumnja u bojnika pa ga je i uhitio. Kako bi pokrenuli tenk počeli su ispražnjenu ćeliju puniti solarnom energijom. Za to vrijeme se Wang iskrao kako bi odnio ćeliju Elroyu. Westa je zaintrigiralo sumnjivo ponašanje Wanga nakon povratka s izviđanja pa ga je slijedio. Wang i Elroy su se potukli dok je Felicity bila spojena na energetsku ćeliju. Nakon što se West pojavio na brdu Wang je izmislio priču kako je našao tu ćeliju, ali nakon što je West okrio neke AI žice nije povjerovao u tu priču i nakon povratka prisilio ga je da kaže istinu.

Kako bi na vrijeme stigli, 58. je prisiljena putovati noću. Nešto prije zore ih napada grinjsko oklopno borbeno vozilo. Wang je shvatio da su ih našli pomoću AI žice koju je West ponio sa sobom. Kako je tenk na izmaku snaga i ne mogu se obraniti kako treba, Wang uzima raketni bacač i izlazi iz vozila kako bi mogao napasti grinjski tenk iz boljeg kuta. Nakon što je uništio tenk, napao ga je Elroy, ali u istom trenutku MacKendrick ga je ubio pomoću teške strojnice koja se nalazila na tenku.

58. je stigla na vrijeme za izvlačenje, ali MacKendrick je ostao na planetu kako bi možda uspio promijeniti tijek rata na način koji samo on može, produbljivanjem svog znanja grinjskog jezika.
Autor : Darko Kučko