1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x18 Dear Earth
Verzija za ispis | Članak je pročitan 13 puta
Prvo emitovanje : 10. ožujka 1996.
Režija : Winrich Kolbe
Scenarij :
Richard Whitley
Gostujući glumci :
Darren Gray Ward: poručnik Hill
Transportni brod s poštom je sletio na Saratogu. Većina marinaca je dobila paket od kuće. Wang je dobio knjigu od svojih roditelja, Damphousse pismo svog zaručnika od dvanaest stranica, Nathan pismo od roditelja u kojem je saznao da ih vojska nije obavijestila o smrti njegovog brata, Vansen video poruku od svoje sestre Anne u kojoj govori o svojoj trudnoći i odluci da će se njezina kćer zvati Marion, kao njihova majka. Hawkes i McQueen su samo stajali kraj ulaza na platformu i raspravljali kako In Vitroi nikada ne dobiju poštu, ali baš u tom trenutku obojicu poziva vojnik koji je dijelio poštu i u ruke im gurnuo pisma. U pismu se nalazila obavijest da su njih dvojica odabrana za dokumentarac o In Vitroima u vojsci.

Nedugo zatim McQueen obaviještava 58. o novom zadatku u kojem bi trebali uništiti grinjsko skladište. Wildcardsi polijeću u ISSCVu prema planetu Memnon. Nakon dolaska na planet ulaze u ventilacijske otvore kako bi postavili eksploziv. Ipak, u jedinici ima netrepeljivosti. Naime, Hawkes je za ovaj zadatak dobio novog partnera, poručnika Hilla koji ne voli In Vitroe.

U međuvremenu Wang i Damphousse su pod teškom vatrom za vrijeme koje komad stakla od uređaja za noćno promatranje Damphousse pogođa u oči. Bojeći se da se neće vratiti živa na Saratogu zamolila je Wanga da joj do kraja pročita pismo njenog zaručnika, ali na nesreću u pismu saznaje da ju je ostavio.

Nakon dolaska sa zadatka na pristupnoj platformi dočekale su ih kamere koje su tu zbog Hawkesa. Čim je transporter sletio Damphousse je odvedena u bolnicu. Kasnije u rekreacijskoj sobi Hawkes pokušava prikazati da se bolje uklopio u društvo nego što je to slučaj u stvarnosti. Odmah nakon što je u prostoriju ušao McQueen kamere su se prebacile na njega, a Hawkes je stajao postrani dok je on govorio o lošim iskustvima iz AI ratova.

U bolnici Damphousse saznaje da će joj se vid ponovno vratiti, ali biva utučena zbog prekida veze. Vansen u međuvremenu pokušava nazvati svoju sestru u bolnicu kako bi mogla uživo pratiti rođenje svoje nećakinje, ali kako se nalazi na kraju reda mora podmiti jednog vojnika da joj prepusti svoje mjesto. On za to traži jagode sa šlagom, a kako je to teško za nabaviti na ratnom brodu, Shane mora časniku za nabavu, koji je jedini u mogućnosti doći do te delicije, dopustiti ulazak u časnički WC. Nekoliko trenutaka prije nego što joj je sestra rodila, ona daje vojniku porciju sa jagodama i sjeda pred ekran gdje gleda rođenje svoje nećakinje.
Autor : Darko Kučko