1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x17 Toy Soldiers
Verzija za ispis | Članak je pročitan 640 puta
Prvo emitovanje : 18. veljače 1996.
Režija : Stephen Posey
Scenarij :
Marliyn Osborn
Gostujući glumci :
Marc Warden: Neil West
David Barrera: poručnik Herrick
Nathanov brat pristupa marincima. Nakon obuke dodijeljen je u pješačku, 5. izvidničku, jedinicu na brodu Saratogi. Nathan se boji da njegov brat ne razumije u što se prijavio te mu kaže da bi bilo bolje da je ostao na falkutetu.

Neilov zapovjednik je zeleni časnik tek izašao s vojne akademije te ih prijavljuje na opasan zadatak za koji još nisu spremni kako bi se proslavio. Taj zadatak vodi 58. i 5. u izvidnicu planeta Mors.

Kada su se spustili, jedinice su se ukopale i pošle u izvidnicu. Uočili su grinjski C-3 komunikacijski toranj. Vansen i Herrick su se sukobili oko toga treba li ga uništiti ili ne. Nathan namjerno uništava dio opreme kako bi mogao zapovjediti svom bratu da mu donese rezervni i tako ga odvuče od Herrickovog utjecaja . Njih dvojica su se susreli na polovici puta te ga Nathan upozori kako mu je zapovjednik sklon egzibicijama i da se boji za njegov život. Komunikacijski kanali su bili otvoreni i svi su čuli taj razgovor. Herrick je to prihvatio kao izazov i nagovorio svoje ljude da odu uništiti C-3 toranj kako bi si priskrbili ime, slavu i čast.

Kada su došli do tornja, uočili su da je lažan te su se iznenada našli pod teškom vatrom. Uspjeli su naći zaklon iza jednog zida, ali Herrick zaslijepljen lovom na slavu naredio je frontalni napad. Vansen i West su ga pokušali odgovoriti od toga, ali bezuspješno. U pokušaju izlaska iz zaklona nekolicina ih biva ubijena ili ranjena uključujući Herricka. Ostali su se ponovno sakrili iza zida s veoma malo municije.

Zračna potpora je poslana, ali položaj 5. je pod teškom vatrom i uskoro samo Neil ostaje živ. 58. kreće u pomoć, ali zbog teške baražne vatre slabo napreduju. Nakon nekoliko minuta zračna potpora bombardira grinjske položaje, ali prekasno, jer je i Neil izdahnuo.
Autor : Darko Kučko