1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x16 The Angriest Angel
Verzija za ispis | Članak je pročitan 659 puta
Prvo emitovanje : 11. veljače 1996.
Režija : Henri Safran
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Tasia Valenza: Winslow
Doug Hutchinson: Elroy EL
Edmund L. Shaff: svećenik
Michael Mantell: doktor Sewell
McQueen započinje monolog o svom životu, tko je on zapravo, svojim početcima i problemima u životu.

Doktor Sewell se vratio na Saratogu, a u njegovom kovčegu se nalazi fluorescentni predmet. Nalazi se s Brassom kojem objašnjava karakteristike ''Sewellovog goriva'' kojeg već koristi Chiggy von Richtoven. Ipak glavni cilj je od tog goriva napraviti eksploziv i sastaviti raketu koja bi se iskoristila u borbi protiv Chiggy von Richtovena.

Kasnije u Tun Tavernu Wang, West, Damphousse i Hawkes su igrali stolni nogomet kojemu su igrači bili u obliku Grinjaca. Vansen i Winslow raspravljaju na drugom stolu. Ipak kada su Winslow i Wang malo preprijateljski nastupili prema McQueenu on ih je napao i izletio van. Kasnije je u svojoj sobi razrađivao strategiju za ispaljivanje rakete koju je kasnije predstavio Brassu u konferencijskoj dvorani. Nakon što je objasnio strategiju zatražio je da on bude pilot koji će ju ispaliti. Brass ga je odbio jer zbog čipa u glavi, posljedice ratne ozljede, koji mu omogućuje održavanje ravnoteže ne smije upravljati letjelicom.

U međuvremenu Sewell je otišao vidjeti raketu u posebnoj sobi, ali netko je sabotirao raketu i on s ostalim tehničarima pogiba.

Winslow odlazi McQueenu kako bi se ispričala zbog svog ponašanja u taverni, ali tematika njihovog razgovor se okrenula na McQueenovu prošlost, točnije počeo je govoriti o svom propalom braku.

U jednom trenutku raketa se aktivirala, ali uspjeli su je deaktivirati par sekundi prije eksplozije. Na Saratogi je dignuta uzbuna, a kako se uljez nalazi u blizini Wildcardsa oni su poslani u potjeru za njim. Na kraju su ga našli u transportnom brodu, ali na njihovo iznenađenje uljez je bio još jedan Elroy EL model. McQueen i Wang su započeli ispitivanje, ali usred ispitivanja McQueen je istjerao Wanga iz sobe i počeo mučiti Elroya kako bi dobio informacije o Chiggy von Richtovenu.

Kako bi uspio obaviti zadatak, tj. kako bi mu dozvolili da poleti McQueen se podvrgnuo operaciji kako bi mu maknuli MEF uređaj za održavanje ravnoteže iz srednjeg uha. McQueen je morao proći liječnički pregled kako bi mu komodor Ross dopustio letjeti. Ipak liječnički pregled je bio previše za njega, pa mu je komodor zabranio odlazak na misiju. Umjesto njega će letjeti pukovnik Schrader, a 58. eskadrila će biti mamac. Ipak zadatak nije uspješno prošao jer je Chiggy von Richtoven ubio pukovnika Schradera i Winslow dok je ostatak eskadrile uspio pobjeći. Ross je pokušao spriječiti McQueena u odlasku na osvetnički pohod, ali bez uspjeha. Prije nego što je ušao u letjelicu svećenik je McQueenu rekao da se pomiri s Bogom, ali od McQueena je dobio samo bijesan pogled.

Dok se 58. eskadrila pripremala za Winslowin sprovod, McQueen je obukao odoru svoje bivše jedinice Angry Angels i pripremio se uništiti Chiggy von Richtovena.

U teškoj borbi i na izmaku snaga McQueen je uspio osvetiti Winslow, uništiti Chiggy von Richtovena i tako osigurati svemir od podmuklog ubojice.
Autor : Darko Kučko