1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x15 Never No More
Verzija za ispis | Članak je pročitan 8 puta
Prvo emitovanje : 04. veljače 1996.
Režija : James Charleston
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Michael Reilly Rourke: kapetan John Oakes
Xavier Montalvo: Sullivan
Michelle Clunie: Jennifer Brant
Tasia Valenza: Winslow
Na putu prema Saratogi Jennifer Brant i njezinu 42. eskadrilu uništava misteriozni neprijateljski lovac koji uvijek leti sam što je u potpunoj suprotnosti dotad poznatoj grinjskoj strategiji.

U Tun Tavernu Hawkes, West i McQueen su igrali poker za jednim stolom, dok za drugim razgovaraju Vansen, Damphousse i Winslow. U tom trenutku kapetan Oakes ulazi u kafić. Vansen mu se pridružila kako bi mu izrazila svoju sućut radi smrti poručnice Brant. U međuvremenu Sulivan, pripadnik 35. eskadrile, govori o glasinama o novom neprijateljskom lovcu i pilotu naziva Chiggy von Richtoven.

Uskoro komodor Ross šalje dva pilota kako bi postavili špijunski satelit, ali ih nije obavijestio o Chiggy von Richtovenu koji ih ubrzo nakon dolaska do planeta uništava.

Na slijedećem sastanku komodor Ross zatraži eskadrilu dobrovoljaca koja će postaviti novi satelit. Kapetan Oakes i Vansen su prijavili svoje eskadrile, ali 35. je dobila zadatak. Vansen je zatražila da im se pridruži kako bi popunila prazno mjesto u 35.

Nakon sastanka McQueen je ispitivao Brassa o Chiggy von Richtovenu i njegovoj želji da se pilotima kaže o njegovom postojanju. Brass mu je odgovorio da ne smije niti jedan podatak o Chiggy von Richtovenu izaći u javnost kako bi planovi za napad na glavni grinjski planet tekli bez problema.

Kako se 35. eskadrila priprema za zadatak, Oakes govori Vansen o njihovoj strategiji. Dok se pripremala za odlazak, Hawkes se naljutio na Shane zbog njezinog mjenjanja lojalnosti . Dok je vršila zadnje pripreme za let, McQueen je došao do nje i bez obzira što mu je prijetio vojni sud, rekao joj sve o Chiggy von Richtovenu. 35. eskadrila je nakon toga napustila Saratogu i krenula prema Helios sustavu kako bi postavili špijunski satelit. Prilikom prilaska planetu, Vansen je uočila grešku na LIDARu, a onda vidjela i sjenu Chiggy von Richtovena. Nakon nekoliko trenutaka Chiggy von Richtoven je izronio iz oblaka i u nekoliko sekundi uništio gotovo cijelu 35. eskadrilu. Ipak, Vansen je uspjela pogoditi Chiggy von Richtovena s jednom raketom i time kupila dovoljno vremena njoj i ostalim preživjelima iz 35. za bijeg.

Kada su se vratili na Saratogu, Vansen i Oakes su se posvađali oko njezinog ponašanja na zadatku, ali to je prekinuo McQueen i odvukao je Brassu kako bi mu dala izvještaj o Chiggy von Richtovenu.

U Tun Tavernu Shane je otišla od stola za poker kako bi razgovarala s Oakesom o prošloj misiji i njihovoj bivšoj vezi. Na kraju reminisencije su i zaplesali.

Ross je kasnije obavijestio eskadrile na Saratogi o Chiggy von Richtovenu i dao im zadatak da ga skinu s njegovog neba. Oakes je letio s 58. eskadrilom ovaj put te su oni uz još petnaest eskadrila dobili zadatak da obore Chiggy von Richtovena. Fighting Finns su uništeni prvi na zadatku, a slijedeći su na red su došli Wildcardsi. Oakes je pogođen prvi, ali nije uništen. Kada je Chiggy von Richtoven napao Vensen, Oakes se zaletio u njega.

Kanije u Tun Tavern, McQueen je obavijestio Shane da spasilačka ekipa nije našla ostatke Chiggy von Richtovena, a onda joj je dao službenu obavijest o smrti Oaksa.
Autor : Darko Kučko