1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x14 Level of Necessity
Verzija za ispis | Članak je pročitan 641 puta
Prvo emitovanje : 14. siječnja 1996.
Režija : Winrich Kolbe
Scenarij :
Matt Kiene i Joe Reinkemeyer
Gostujući glumci :
Richard Kind: pukovnik Burke
Tasia Valenza: Winslow
Kane Picoy: Lubin
Timothy Dale Ager: kapetan Kremen
150 metara ispod površine 58. eskadrila puže kroz tunele sve dok ne nailaze na drugu jedinicu čiji kapetan naređuje 58. eskadrili da ih slijedi u novi tunel. U tom trenutku Damphousse je vidjela kapetana Kremensa okruženog obojenom aurom te predosjetila opasnost. Uspjela je spriječiti svoje prijatelje da uđu u tunel, ali 46. eskadrila je ipak ušla i bila izmasakrirana u grinjskoj zamci. Od te jedinice ostao je samo jedan vojnik koji je kasnije pridodan Wildcardsima.

Na Saratogi, Damphousse je pokušala objasniti McQueenu svoj postupak, a on je u izvještaju napisao da je neprirodna intuicija pridonijela njezinom ponašanju.

Uskoro je na Saratogu došao shuttle s pukovnikom Burkom koji je počeo ispitivati Damphousse o prošloj misiji, osobnom životu i prijavljenoj nadprirodnoj intuiciji. Postala je subjekt mnogih testova koji su dizajnirani da izmjere njezine psihičke i ekstrasenzorne sposobnosti. Kako bi ih uspio bolje proučiti, 58. eskadrili je poručnik Burke uredio novi zadatak u tunelima na kojem će ih i pratiti s budnim okom na Damphousse.

Zadatak im je bio u tunelima naći i uništiti grinjsko skladište oružja. Lubin je poginuo u tunelu, a Damphousse je predvidjela da će još jedna osoba poginuti. Na kraju su uspjeli naći skladište i počeli postavljati eksploziv, ali je Damphousse upala u probleme kada se počela vraćati prema izlazu. Pukovnik Burke je izašao iz zaklona kako bi joj pomogao, ali biva teško ranjen. Damphousse i Hawkes su ga u zadnji trenutak uspjeli izvući iz eksplozije, a Wildcardsi su uspjeli napustiti tunel kroz kojeg je protutnjala vatra. Prije nego što je umro, Burke joj je rekao da je i on vidio crvenu auru.
Autor : Darko Kučko