1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x12 River of Stars
Verzija za ispis | Članak je pročitan 9 puta
Prvo emitovanje : 17. prosinca 1996.
Režija : Tucker Gates
Scenarij :
Marilyn Osborn
Gostujući glumci :
Tasia Valenza: Winslow
Chris Kirby: poručnik Kelcher
Za vrijeme prvog svjetskog rata Božić su zajedno proslavili britanski, francuski i njemački vojnici koji su napustili svoje rovove i počeli razmjenjivati obiteljske fotografije i cigarete na ničijoj zemlji. Kako bi dan bio obilježen kako treba, nije bilo topovskog granatiranja niti bilo kakvog vojnog djelovanja.

Wildcardsi putuju u transportnom konvoju prema USS Saratagi kada ih napadnu Grinjci. Shane i Nathan su pokušali izbjeći neprijateljsku vatru, ali su ipak pogođeni u lijevi motor što je uzrokovalo vrtnju oko vertikalne osi, sve dok Nathan nije uspio stabilizirati transporter. Ubrzo su otkrili pravi raspon oštećenja na transporteru, ostali su bez radija i goriva, a putanja ih vodi u neprijateljski teritorij.

Preostala tri transportera iz konvoja su se upjela vratiti na Saratogu. McQueen se počeo raspitivati za svoje vojnike kod preživjelih pilota. Preživjeli piloti nisu bili sigurni jesu li Wildcardsi preživjeli ili ne. McQueen je zatražio od komodora Rossa da pošalje spasilačku ekipu za Wildcardsima, no Ross nije bio siguran je li to pametno jer je velika mogućnost da su mrtvi. Vanessa je uspjela popraviti radio, ali samo su mogli primati poruke, no ne i slati ih. Iako im situacija nije obećavala, Shane je podijelila božićne darove svojim prijateljima. Paul je dobio knjigu s pjesmama, Vanessa borbeni nož uz ugraviranu poruku, Nathan tople čarape, a Cooper je dobio album Sex Pistolsa. Cooper je bio zatečen pojmom Božića pa su mu ga Vanessa i Shane objasnile. Cooper im je priznao da tu lekciju nije stigao naučiti u kampu za In Vitroe. Njihov mirni razgovor je prekinut puknućem spremnika za kisik, a u nastalom metežu Cooperov CD je uništen. Cooper je rekao da nije ljut zbog toga, nego da mu je drago što ga se sjetila. Dok su čekali svoje zadnje trenutke, slušali su McQueenov citat iz knjige Postanka, isti onaj koji su članovi posade Apollo 8 pročitali na svojoj misiji 1968.godine. Za vrijeme te poruke, Paul je uočio čudne šumove, za koje je otkrio da su zapravo poruka poslana pomoću Morseove abecede. Nakon dosta muke, Paul je uspio dešifrirati poruku. Uspio je saznati da blizu njih prolazi komet Jelena Wembly. Istu poruku je primila i Saratoga pa su uspjeli locirati Wildcardse u Ypsilon-Iridianus regiji.

Dok je komodor Ross svirao na gitari pjesmu ''I'll be home for Christmas'', iznenada se ponovila poruka, ali ovaj put su se u njoj nalazili podaci kako da Wildcardsi ''zajašu'' komet, tj. poruka je sadržavala telemetrijeske podatke o kometu i način kako izvesti taj manevar. Paul je pomoću tih podataka otkrio da komet ide prema Saratogi, udaljavajući se od grinjskog teritorija.

Kako bi uspjeli izvesti taj manevar, Paul je morao izaći iz transportera kako bi okrenuo oštećeni motor na potrebni položaj. Nakon dosta muke, Paul je uspio namjestiti motor na pravi položaj i počele su zadnje pripreme za ''jahanje'' kometa. Paul je obavijestio Nathana i Shane da motori moraju raditi samo 56 sekundi, a on će ih usmjeravati koristeći stare instrumente. Manevar ''jahanja'' kometa je uspio bez obzira što su motori radili nekoliko sekundi predugo. U međuvremenu je McQueen na koordinate kometa poslao spasilačku ekipu koja isprva nije vidjela Wildcardse, ali kada su bolje promotrili komet vidjeli su njihov transporter kako jaše na repu kometa.

Wildcardsi su na Saratogi proslavili Božić na uobičajeni način, uz razmjenu darova i prigodnu zabavu.
Autor : Darko Kučko