1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x11 Stay With the Dead
Verzija za ispis | Članak je pročitan 689 puta
Prvo emitovanje : 03. prosinca 1995.
Režija : Thoomas J. Wright
Scenarij :
Matt Kiene i Joe Reinkemeyer
Gostujući glumci :
Steven Andreson: Dr. Kanellos
Marnie McPhall: medicinska sestra
Edmund L. Shaff: svećenik
Wildcardsi su poslani na spasilačku misiju za 46. i 74. eskadrilom. Čim su došli na planet vidjeli su da je većina marinaca ubijena, a na preživjele su Grinjci postavili bombe. Kada su Wildcardsi naišli na jednog ranjenog marinca, htjeli su mu maknuti bombu, ali on ih je odbio i zamolio da ga ubiju. Cooper je bio spreman to učiniti te je i dobio svojevrsni blagoslov od svih osim Nathana koji je uspio spriječiti taj čin. Ranjeni marinac nije mogao prihvatiti tu odluku i sam je aktiviro minu te si tako skratio daljne muke.

Grinjci su 58. u tom trenutku napali takvom žestinom da su pomislili da će završiti kao i prošle jedinice. Ključni događaj je bio Vanessino saznanje da Grinjci vjerovatno prate njihove komunikacije i ako uspostave kontakt sa Saratogom, oni će saznati njihove koordinate i postaviti će im zasjedu. U nadi da ih prevare, Wildcardsi su se preobukli u odjela poginulih marinaca, a na mrtve marince stavili svoju odjeću i opremu. Nathan se tome usprotivio jer su marinci uvijek poštivali svoje mrtve, ali kada su ga ostali uvjerili da je to jedini način da prežive, dobrovoljno se javio da ostane uz mrtve suborce kako bi poslao lažnu poruku Saratagi o uništenju 58. eskadrile. McQueen i ostali su povjerovali da je čitava 58. eskadrila osim Nathana uništena koji je prijavio tešku ozljedu glave.

Dok je Nathan bio na intezivnoj njezi, McQueen i komodor Ross su bili na pogrebu Wildcardsa. Zbog noćnih mora u kojima je vidio da su njegovi drugovi živi, doktori su Nathanu htjeli izbrisati kratkotrajno pamćenje kako bi ga mogli prestati držati na sedativima.

Nekoliko minuta prije operacije Nathan je uvjerio McQueena da pošalje spasioce na planet, dajući mu točne koordinate Wildcardsa. Kada je spasilačka jedinica dovela Wildcardse na Saratogu, zahvalili su Nathanu na vjernosti i upornosti.
Autor : Darko Kučko