1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x10 Choice or Chance
Verzija za ispis | Članak je pročitan 7 puta
Prvo emitovanje : 26. studenog 1995.
Režija : Felix Alcala
Scenarij :
Stephen Zito
Gostujući glumci :
Doug Hutchison: Elory EL
Kimberly Patton: Felicity OH519
Michael Mantell: Dr. Howard Sewell
Melissa Bowen: poručnica Stroud
Amanda Douge: Kylen Celina
Nakon prisilnog slijetanja na Kazbek, McQueen i Hawkes napuštaju letjelicu prije nego što dolaze AI vojnici. McQueen je naredio Hawkesu da sam pokuša pobjeći jer je on ozlijeđen, ali ga je Hawkes ipak nastavio slijediti. Ostatak jedinice je odveden u zarobljeništvo u rudnik. U hodnicima rudnika Nathan primijeti Kylen i pokuša joj se približiti, no grubo je odveden. U zatvoru su svi odvedeni u različite ćelije osim Vanesse i Shane.

AI Elroy EL je odabrao Paula za izrazito traumatsko ispitivanje s ciljem dolaska do povjerljivih vojnih i strateških informacija. Shane i Vanessa su stavljene u istu ćeliju i pomno su njihovo ponašanje promatrali AI i Grinjci. Uskoro su saznali da su pokusni kunići s ciljem ispitivanja lojalnosti među ljudima, a kada ih je Felicity AI jedinica obavijestila da će jedna od njih biti ubijena, a druga će raditi u rudniku, ta se pretpostavka obistinila. Shane je rekla Vannesi da bi ona trebala ostati na životu, jer se možda u budućnosti pruži prilika za bijeg, ali Vannesa nije htjela čuti za to jer je smatrala da već sad postoji prilika za bijeg.

U međuvremenu Kylen je oslobodila Nathana, ali njezino ponašanje je postajalo sve čudnije pa se tako trznula i izmaknula u trenutku kada se on porezao po ruci. U tom trenutku postao je veoma sumnjičav prema njoj, a njezini stalni zahtjevi da što prije napuste planet su samo produbljivali njegovu sumnju.

U tim trenucima McQueen i Hawkes ubijaju nepoznatu AI jedinicu i uzimaju njegovu ruku. Hawkes je predložio da ostave jedan metak u cijevi u slučaju da ih zarobe silikati. Nakon razgovora su krenuli prema zatvoru u kojeg su provalili pomoću ruke i podataka od AI jedinice.

Shane i Vannessa su odglumili borbu u svojoj ćeliji pred AIima i u trenutku njihove nepažnje uspjele ih savladati i pobjeći iz ćelije. U hodniku su naletjeli na Hawkesa i McQueena koji su oslobodili Paula. Grinjci su poslali patrolu na koordinate koje je Nathan rekao Kylen i kada je to vidio komodor Ross, poslao je spasilačku ekipu po svoje marince na Kazbeku.

Na samom ulazu u rudnik Nathan je ubio Kylen, nakon što ih je sve pozdravila po imenima, a on je bio siguran da ih nikada nije njoj spomenuo. Prijatelji su bili tim postupkom šokirani, ali kada su vidjeli da se ona pretvorila u ljepljivu zelenu želatinu shvatili su da je Nathan bio u pravu. U tom trenutku transporter sa spasilačkom jedinicom dolazi po Wildcardse.

Na Saratogi nepoznati marinac predaje dr. Sewellu čudan paket s Kazbeka.
Autor : Darko Kučko