1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x09 Hostile visit
Verzija za ispis | Članak je pročitan 8 puta
Prvo emitovanje : 19. studenog 1995.
Režija : Thomas J.Wright
Scenarij :
Tom Towler
Gostujući glumci :
Michael Mantell: dr. Sewell
Melissa Bowen: poručnica Stroud
Sharon Washington: zapovjednik palube
Jim Anzide: Krantz
Za vrijeme grinjskog napada Saratoga je uspjela zarobiti neprijateljski bombarder. No, prije nego ga je vojska uspjela pregledati, Aerotech je preuzeo stvar u svoje ruke i počeo ispitivati letjelicu na čelu s dr. Sewellom. Nakon nekoliko žučnih rasprava, marincima je dozvoljeno pregledati letjelicu. Oni otkrivaju da je Aerotech uzeo ili izbrisao najvažnije podatke i opremu iz letjelice i time marincima praktički ostavio samo praznu ljušturu na pregled. McQueen je uspio nagovoriti komodora Rossa da autorizira Wildcardsima upoznavanje s letjelicom kako bi je iskoristili kao trojanskog konja.

Cooper i Nathan su na praktičan način saznali da se letjelicom upravlja pomoću bioelektrične energije, tj. da je letjelica jedno veliko živo biće koje reagira na tjelesne impulse pilota. McQueen je Wildcardsima rekao da je ovo samoubilački zadatak i da bilo tko može odustati. Upoznao ih je s ritualima japanskih pilota kamikaza koje su oni obavljali prije zadataka u Drugom svjetskom ratu.

Kako se vrijeme polaska približava, Paul i ostali se premišljaju o odlasku na zadatak jer postoji velika mogućnost da se ne vrate živi. Nathan je odlučio sačuvati odrezane nokte (prema tradiciji pilota kamikaza), a kasnije ga je Vanessa zamolila da stavi i njezine uz svoje. Paul, koji je u prošlosti imao problema sa ženama, upoznao je poručnicu kojoj je izjavio svoju ljubav, a takvo što je bilo veoma teško za njega. Komodor Ross nije polagao mnogo nade u misiju, ali je ipak dao zeleno svjetlo jer je uvidio da su Wildcardsi spremni dati svoje srce za zadatak. Ujutro su se na palubi pojavili svi osim Paula, i dok je McQueen govorio da je to u redu jer su se i tražili samo dragovoljci, Paul se pojavio na palubi u pilotskoj odori i stavio svoje odrezane nokte uz one svojih prijatelja.

Isprva je let proticao bez problema, ali kada su napali planet Grinjaca, protuzračna obrana je uništila bombarder. Marinci su se spasili pomoću spasilačkih kapsula i sletjeli na planetov mjesec Kazbek.
Autor : Darko Kučko