1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x06 Ray Butts
Verzija za ispis | Članak je pročitan 8 puta
Prvo emitovanje : 22. listopada 1995.
Režija : Charles Martin Smit
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Lar Park Lincoln Bowman: pukovnik Raymond T. Butts
Neidentificirani Hammerhead pristaje na Saratogu i McQueen šalje osiguranje do letjelice. Isprva su mislili da je pilot mrtav, ali vojnik koji je identificiran kao pukovnik Butts se pokazao veoma živim. Umjesto da normalno izađe iz letjelice on se potukao sa stražarima koji se ga jedva uspjeli savladati. Za vrijeme ispitivanja je rekao McQueenu da je na tajnoj misiji. Za to vrijeme Shane, Cooper i Nathan pregledavaju njegovu letjelicu i otkrivaju da je bio u sektoru Cerberus u kojem se nalazi crna rupa.

Butts ih je iznenadio dok su mu pregledavali letjelicu i s njima se potukao, ali kada je saznao koja su jedinica povukao se. No, to nije bio kraj njihovim susretima jer je Butts iskoristio svoje veze kako bi dobio privremeno zapovjedništvo nad 58. eskadrilom. Butts je naumio 58. iskoristiti za jedan vrlo važan i tajan zadatak.

Prevezeni su do pustinjskog planeta transporterom gdje su saznali da je Butts ondje ostavio svoje suborce da umru groznom smrću. Odlučili su ih pokopati, kako to nalaže kodeks marinaca, a nakon pokopa su pokrenuli njihove Hammerheade i krenuli prema Saratogi. U blizini crne rupe su ih napali Grnjici i kako bi odvukao napad, Butts je sam sebe iskoristio kao mamac te odvukao u crnu rupu svoje progonitelje.

Wildcardsi su se uspješno vratili na Saratogu gdje su ih čekale palačinke, ali umjesto da ih pojedu, u čast Buttsu izbacili su ih u svemir.
Autor : Darko Kučko