1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x05 Mutiny
Verzija za ispis | Članak je pročitan 14 puta
Prvo emitovanje : 15. listopada 1995.
Režija : Stephen Cragg
Scenarij :
Stephen Zito
Gostujući glumci :
Tony Amendola: kapetan Lewelyn
Calvin Levels: Mate Potter
Tom Everett: CPO Keats
Robert Louis Kempf: narednik Monk
Ping Wu: Ashby
Christopher Michael: Soreel
William Froward: Mercer
Jeffrey Howard: Harris
Isprva je to bila lagana misija s ciljem pružanja pomoći teretnjaku MacArthur koji će ih prevesti do baze. Teretnjak je bio na nuklearni pogon, a sav opasan posao na njemu su radili ˝tankovi˝, umjetno uzgojeni ljudi.

Kada je Cooper saznao da teretnjak prevozi In Vitroe, zatražio je listu, jer bi među nerođenim ˝tankovima˝ mogla biti njegova sestra ili brat. McQueen ga je upozorio da ne traži rođake, jer će se osjećati još gore ako ih ne nađe. Nakon što je Cooper popravio kvar na rashladnom sustavu reaktora, glavni inženjer (također tank) mu je dao traženi popis. Na tom popisu je našao sestru s istim genetskim kodom kao što je njegov.

Tankovi su se usred leta pobunili protiv svojih nadređenih, a Cooper i McQueen su se našli usred borbe. Isprva je Cooper više simpatizirao pobunjenike jer je i sam uvidio da neki prirodno rođeni ljudi na teretnjaku imaju rasističke stavove prema In Vitroima, kao npr. prvi časnik broda. Grinjci su ih napali u najgori trenutak, usred pobune, te se trebala donijeti odluka. Hoće li svi poginuti zbog manjka energije ili će isključiti sustv za održavanje života u predjelu gdje se nalaze nerođeni In Vitroi.

Nakon što su pobunjenici nesretnim slučajem ubili kapetana, McQueen ih je uspio nagovoriti da svatko radi svoj posao inače će svi biti mrtvi. Nakon što je McQueen upozorio Nathana da prestane razmišljati o svojoj zarobljenoj djevojci ovaj je uočio nadolazeći neprijateljski brod, a kako bi dobili na vremenu izbacili su u svemir prazne teretne kontejnere.

Cooper je sam isključio energiju na dijelu nerođenih In Vitroa kako bi spasio brod i svoje prijatelje jer im je energija bila potrebna za laserski top i motore. U kratkotrajnoj borbi neprijateljski brod je uništen, a Cooper je posjetio svoju mrtvu sestru kako bi se po prvi i zadnji put oprostio od nje.
Autor : Darko Kučko