1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x04 Dark Side of The Sun
Verzija za ispis | Članak je pročitan 713 puta
Prvo emitovanje : 08. listopada 1995.
Režija : Charles Martin Smith
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Kimberly Patton: Felicity OH519
Susan Priver: poručnica Nelson
Paul: Keeley: Justin EB774
Iva Franks: Sabrine EW177
58. eskadrila se sukobljava s neočekivanim neprijateljem na novom zadatku.
Shane ima potresne noćne more o ubojstvu svojih roditelja za vrijeme rata s AIima 2044.godine. Prati ju osjećaj da bi slijedeći zadatak za nju mogao biti i posljedni.

58. je dobila zadatak čuvanja rudnika helij 3 goriva i nadgledanja njegovog prijevoza na mjesecu Bunuelu. Isprva se činilo da je sve u redu, ali su marnici uskoro uvidjeli da su svi radnici ubijeni. Ubrzo ih napadaju silikati koji su jedini mogli biti odgovorni za smrt radnika. Jedan po jedan marinac biva zarobljen osim Shane i Nathana koji su se povukli u komunikacijsku sobu gdje su razmontirali AI jedinicu kako bi došli do podataka o mjestu gdje su njihovi zarobljeni prijatelji.

U međuvremenu, Cooper je izazvao Felicity OH519 na rizik pa ga je prisilila na igru ajnca gdje je ulog bio sloboda zarobljenih marinaca. Dok su igrali, AI jedinica koju su zarobili Nathan i Shane se ugasila pa je Felicity OH519 podigla ulog na njihov život. Cooper je izgubio u igri, ali su ih u zadnji trenutak spasili Nathan i Shane. Prilikom povlačenja ostali su stješnjeni u hodniku bez izlaza, ali Shane koja je saznala od AI jedinice da su njezini roditelji ubijeni zbog obične igre slučaja bijesno napada silikate i tako spašava svoje suborce.
Kako bi spriječili bijeg AIa sa zalihama neophodnog goriva, Shane je izašla izvan postrojenja i srušila njihov transporter s raketobacačem.
Autor : Darko Kučko