1 trenutno online
51,261 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x03 The Farthest Man from Home
Verzija za ispis | Članak je pročitan 16 puta
Prvo emitovanje : 01. listopada 1995.
Režija : David Nutter
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Michael Mantell: dr. Sewell
Linda Carlson: Theresa Ashford
Thomas Mills: kapetan Joyner
Nakon što je vojska spasila preživjelog kolonista s Tellusa, počele su kolati glasine o mogućnosti da je više kolonista preživjelo napad. Glasine je još više potaknuo dolazak jednog od direktora Aerotecha, dr. Sewella na USS Saratogu.
Nakon što je uspio razgovarati s preživjelim kolonistom koji mu je rekao da je Kylen Celina živa, Nathan je postao još odlučniji u namjeri da je spasi. Ukrao je Hammerhead i odletio prema Tellusu s namjerom da pronađe Kylen.
Vansen je za vrijeme izvidničkog leta zamolila Hawkesa da joj pomogne pronaći Nathana i vrati ga natrag na USS Saratogu. Njih dvoje napuštaju izvidničku formaciju i kreću prema Tellusu s McQueenovim prešutnim dopuštenjem.

U međuvremenu Nathan je srušen nad Tellusom, a na mjestu srušenog kolonizacijskog broda je naišao na Kyleninu zagonetnu poruku da je potraži na povišenom području. U obližnjim planinama je naišao na pećine, pogrebna mjesta za Grinjce, a u njima dvije kolonistice koje su uspjele nekako preživjeti. Theresa Ashford i Yuko Kaya, preživjele kolonistice, su mu rekle da je Kylen preživjela, ali su nju i još brojne druge koloniste Grinjci zarobili. Rekle su mu gdje ih Grinjci drže te se on tamo i zaputio. Kada se približio tome mjestu vidio je kako ih Grinjci odvode transporterom s planeta.

Za to vrijeme Cooper i Shane stižu na planet. Cooper je srušen neprijateljskom raketom, ali je uspio preživjeti pad letjelice. Nathan dolazi na mjesto pada Cooperovog Hammerheada i njih dvojica kreću prema pećinama s preživjelim kolonisticama.
Od preživjelih žena saznaju da Grinjci također pokapaju svoje mrtve, ali da se naknadno boje posjećivati takva mjesta.

Shane radiom obaviještava da je Hawkes oboren te McQueen šalje transporter da ih izvuće s Tellusa. Nakon što su se vratili, dr. Sewell je preuzeo preživjele kolonistice i svi događaji na planetu su klasificirani kao vrhunska tajna.
Nakon ovog zadatka 58. eskadrila je dobila svoje kodno ime: ''The Wildcards''.
Autor : Darko Kučko