1 trenutno online
51,254 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
SARATOGA II
Verzija za ispis | Članak je pročitan 8 puta
Klasa: Korveta
Masa: 734 tona
Dužina: 43m
Širina 11m
Dubina namjenskog prostora: 3.8m;
Posada: 212
Naoružanje: 8 dugih 24-funtskih karonada (poseban tip topa), šest 42-funtske karonade, dvanaest 32-funtskih karonada)

Druga Saratoga porinuta je 11. travnja 1814. Krštena na dan Napoleonove abdikacije, svoju službu je započela na jezeru Champlain kad je Engleska usmjerila pozornost na svoje resurse u Sj. Americi. Britanska strategija uključivala je niz amfibijskih napada duž američke obale kao sredstvo diverzije od okupljanja snaga južno od Kanade duž koridora jezero Champlain - rijeka Hudson. Međutim, završetak gradnje Saratoge dao je SAD-u prednost. Svjestan američke prednosti u brodograditeljskoj utrci, kanadski guverner i glavni zapovjednik britanskih snaga, sir George Prevost obustavio je kampanju dok se utrka ne okrene u korist Britanaca.

U međuvremenu je komandant američke mornarice na jezeru i zapovjednik na Saratogi, Thomas McDonough, iskoristio prednost koju mu je dala Saratoga i otplovio na ušće rijeke Richelieu i blokirao je skoro cijelo ljeto. Uzvodno, na otoku Noix, mala britanska flota, zaštićena obalnom baterijom i uskim riječnim prolazom čekala je završetak izgradnje broda Confiance, 36-topovske fregate, najvećeg broda koji bi plovio jezerom Champlain. Ova topovnjača porinuta je 25. kolovoza. Tijekom brodograditeljske utrke nove britanske trupe dopremljene su iz Španjolske u St. Lawrence u sklopu nadolazeće ofenzive. Krajem kolovoza britanske snage uputile su se zapadnom obalom jezera prema jugu. Svjesni svoje malobrojnosti, Amerikanci su se povukli preko rijeke Saranac i utvrdili se iznad zaljeva Plattsburg. U međuvremenu je MacDonough otplovio na jug i uplovio u taj zaljev. Flotu je postavio na izlazu iz luke u jak obrambeni položaj gdje bi ih britanska flota mogla napasti jedino sporo, prema vjetru i u nemogućnosti da iskoristi sav svoj topovski potencijal.

MacDonough je otpustio sidra i postavio elastičnu liniju koja bi brodovima omogućila maksimalnu pokretljivost. Posadama je naredio da vježbaju okretanju brodova da bi topovi s oba boka bili okrenuti prema jugu.Ujutro 11. rujna kad je komodor George Downie poveo britanski eskadron oko rta Cumberland, McDonough je bio spreman. Britanski brod Linnet ispalio je salvu prema Saratogi. Jedan projektil pogodio je ''kampunjeru'' i oslobodio jednog pijetla koji je prkosno kukuriknuo prema neprijatelju.

McDonough je sam nanišanio drugim topom Confiance i opucao davši tako signal za blisku akciju. Pogodak je odsjekao uže britanskog broda i razderao palubu. Tada su svi američki brodovi otvorili paljbu. Prva salva sa Confiance ispaljena je na Saratogu iz blizine i dobro je uzdrmala Saratogu, ali su se mornari sabrali, a kako britanski mornari nisu spustili svoje topove svaki sljedeći hitac bio je previsok i nije ozbiljno ugrozio Saratoginu strukturu.

Nakon dvostrane bitke Saratogin zadnji top na lijevom krilu je ispao iz ležišta. McDonough je zatim presjekao jedreno uže i uz pomoć mornara okrenuo brod na drugi bok, uperivši svježe topove u neprijatelja. Confiance je pokušao isto, međutim, Downie nije uspio u tome. Bezopasan za protivnike Confiance se predao. Zatim je Saratoga okrenula topove prema Linnetu i otvorila vatru. Britanski brod, iako oštećen i nepokretan, nastavio se boriti još sat vremena. Dotad, dva veća britanska ratna broda, Finch i Chub, već su bila u američkim rukama tako da su ostali britanski brodovi pobjegli u Kanadu. McDonoughova pobjeda donijela je Amerikancima premoć na jezeru i Prevost se morao povući u Kanadu. Ovaj poraz oslabio je britansku poziciju u pregovorima u Ghentu i omogućio američkim poslanicima da osiguraju željeni mir. McDonoughova pobjeda je vratila moral Amerikancima, uzdrman nakon spaljivanja Washingtona.

Nakon rata Saratoga je otišla na remont i prodana je 1825. u Whitehallu.

Autor : Mario Bauk