1 trenutno online
51,254 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Naoružanje Marinskog Korpusa
Verzija za ispis | Članak je pročitan 4 puta
K-Bar
Radi se o standardnom borbenom nožu Marinskog Korpusa. Dok inačica iz 20. stoljeća ne posjeduje dvostruku oštricu, ona iz 21. stoljeća ju ima i izgledom podsjeća na bajunetu.

M-590
Jurišna puška M-590 osnovno je vatreno naoružanje Marinskog Korpusa. Iako je sam dizajn puške poprilino uznapredovao od onog iz prošlosti, municija je, ipak, ostala ista. Tako ova puška koristi klasične metke, a opaljenje se vrši pritiskom na okidač. Na pušku je moguće montirati skener.

M-70
Standardni je pištolj Marinskog Korpusa. Riječ je o poluautmatskom oružju koje ispaljuje metke pritiskom na okidač. Kao i kod M-590, i na M-70 je moguće montirati skener.

Pametne granate
Najlakše ih je opisati kao iznimno naprednu inačicu ručnih bombi. Opremljene su posebnim krilcima i minijaturnim žiroskopima koji im, u kombinaciji s naprednim softwareom, omogućavaju potragu za metom. Ukoliko se meta uspije skriti, granata je u mogućnosti zaustaviti se i lebdjeti u zraku čekajući pravi trenutak za napad. Marinci ih odmilja nazivaju "pametnjakovicama" (engl. smarties).

Autor : Miroslav Bartulović