1 trenutno online
51,254 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Grinjska oprema
Verzija za ispis | Članak je pročitan 7 puta
Lovci
Standarni grinjski lovci su brži od SA-43 dok su im manevarske sposobnosti ograničene. Ima tri "krila" i dolazi u dvije varijante, standardni crnoljubičasti lovac i crveni lovac koji ima mogućnost prolaska kroz gravitacijski vrtlog crne rupe. Jedan napredan prototip lovca je bio izgrađen kojeg je bilo gotovo nemoguće uništiti sa standardnim SA-43.

Bombarderi
Grinjski bombarder je, do danas, jedini neprijateljski brod o kojem imamo iscrpne podatke. Upravlja se njime pomoću bioelektričnog polja i većim dijelom je organski. Bombarder je stožastog oblika, gotovo kao strijela. Domet mu je slican onom bombardera zemaljskih snaga. Zarobljeni grinjski bombarder nam je dao praktički sve informacije o njima.

Razarači
U-378 klasa-D grinjski je razarač opremljen raketama, laserima i minama. Posjeduje posebnu mikrovalnu opremu koja se miješa s komunikacijama i reaktorima, smanjujući temperaturu jezgre. U-378 koristi metodu "lakog ubijanja", uništavajući neprijatelja indirektno radije nego direktnim napadom.

Matični brodovi
Matični grinjski brodovi, viđeni tijekom bitke oko Jupiterovog asteroidnog pojasa, su najveći grinjski brodovi ikad viđeni. Gotovo ništa ne znamo o tim brodovima koji izgledaju poput dva klina.

Sateliti
Grinjski sateliti su postavljeni u orbiti planeta koji Grinjci osvoje i nasele. Koriste se kao sustav za raspoznavanje prijateljskih od neprijateljskih brodova. Veoma su opremljeni, ali slabo naoružani što ih čini lakom metom.

Tenkovi
Tenk T-77 ima jaku keramičku površinu koja ga čini neuništivim.
Autor : Saša Gogić