1 trenutno online
51,254 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Evolucija Grinjaca
Verzija za ispis | Članak je pročitan 6 puta
Život na Zemlji se dogodio pukom slučajnošću i evoluirao na ovu razinu. Po najvjerojatnijoj teoriji prije 65 milijuna godina za vrijeme vladavine dinosaura veliko astronomsko tijelo je strahovitom snagom palo u Atlantik. Promjena u temperaturi uzrokovana udarom poubijala je sve dinosaure i tako su sisavci dobili priliku za slobodan razvitak i vladavinu na Zemlji.

Istovremeno, udar je izbacio ogromne količine prašine i materijala koji su dolaskom u atmosferu se smrznuli. U tom izbačenom materijalu je bilo sadržano i puno smrznute vode koja je sadržavala mikrobe i ostali primitivan život. Izbačeni materijal je ostvario hiperboličke orbite oko solarnog sistema i izgubljen je u tami međuzvjezdanog prostora.

Oko 5 milijuna godina dio zemaljske biologije je putovao svemirom. Sve dok dio materijala nije sletio na ono što će postati rodni planet Grinjaca, donoseći tamo život. Atmosfera i uvjeti na planetu Grinjaca su vodili do ubrzane evolucije. Krajnji rezultat su inteligentni humanoidi koje poznajemo kao Grinjci.

Autor : Saša Gogić