1 trenutno online
51,265 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Rodney Rowland
Verzija za ispis | Članak je pročitan 3 puta
Rodney Rowland rođen je 20. veljače 1964. godine, a danas radi kao glumac. Iako se zove Rodney, u nedavnim uratcima je naveden kao Rod Rowland. Rowlandove najzapaženije uloge do danas su poručnik Cooper Hawkes (Space: Above and Beyond) te Wiley P. Coyote (Šesti dan).

Rođen u Newport Beachu, u Kaliforniji, Rowland je najmlađe od četvero djece. Nakon što je dobio školarinu na Pepperdine sveučilištu, Rowland je otišao u Europu te radio kao model za neke poznate marke poput Guccija, Versacea i sličnih.

Na prijedlog Bruce Webera, počeo je pohađati satove glume te uskoro počeo glumiti u nekim filmovima i kazališnim komadima. Njegov prvi veći uspjeh se dogodio 1995. godine u znanstveno-fantastičnoj ratnoj drami zvanoj Space: Above and Beyond. Unatoč audicijama koje su prošle užasno, Morgan i Wong, kreatori serijala, su ga ipak zaposlili kao poručnika Coopera Hawksa.

Rowland je kasnije opet radio sa Wongom i Morganom na epizodi Dosjea X, surađujući sa Gillian Anderson. Nakon toga, Rowland i Gillian su bili par sve do 1998.
Autor : Ivan Ačkar