1 trenutno online
51,265 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Lanei Chapman
Verzija za ispis | Članak je pročitan 4 puta
Lanei Chapman glumila je poručnicu Vanessu Damphousse u SF ratnoj drami Space: Above and Beyond. Iako njen lik nije trebao biti stalno prisutan u seriji, tijekom audicije uvjerila je producente, Morgana i Wonga, da je predobra da bi njena uloga bila potraćena samo na pilot serije. Lanei je rođena u Los Angelesu te je već u ranom djetinjstvu pokazala interes za glumu. Otac ju je prijavio u dramsku školu koja joj je također pružila govornu terapiju te se pojavila u nekoliko reklama kao dijete.

Chapman je diplomirala španjolski na Dartmouthu, gdje je također pohađala dosta dramskih kolegija te napisala svoj prvi komad, Home Run, koji je onda sama producirala i režirala. Na natjecanju za najbolji kazališni komad te godine, koje održava kulturalni centar Los Angelesa, drama je osvojila treće mjesto.

Nakon diplomiranja, Chapman se okušala u poučavanju španjolskog prije nego se pridružila Mreži crnih glumaca te postala "punokrvna" glumica. Trenutačno pohađa USC filmsku školu, posvećujući sve svoje slobodno vrijeme radeći na svome filmu.

Gostujuće uloge:
Pretender: Julie Thorton u epizodi Under the Reds.
Seinfeld: kućepaziteljka u epizodi Pilot i Starac.
Zvjezdane staze: Sljedeća generacija: zastavnica Sarah Ranger u epizodi Schisms i Relikvije.
Čudesne godine: Lanei Chapman je glumila novu englesku učiteljicu, gospođicu Shaw, u epizodi Kodachrome.
Autor : Ivan Ačkar