1 trenutno online
51,265 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Kristen Cloke
Verzija za ispis | Članak je pročitan 11 puta
Kristen Cloke rođena je u Van Nuysu, saveznoj državi Kaliforniji te je pohađala kalifornijsko državno sveučilište. Postala je veoma aktivna u kazalištu te glumila u produkcijama poput Zločin srca. Tijekom njene prve godine, prijatelj ju je predstavio agentu te je dobila svoju prvu ulogu u filmu Megaville. 1996. godine, Kristen je nominirana za Emmya za njenu izvedbu u Dugom putu kući u kojem je glumila mladu suprugu koja ima poteškoća s muževim sinom.

Kao što je već navedeno, Kristenina prva uloga je bila u filmu Megaville, a neka njena druga pojavljivanja uključuju glavne uloge u uratcima poput Zatvoreni strah te Dio obitelji. Kristen je također glumila u Ostanite uključeni, Ljubavnica te The Marrying Man. 1995. godine, Kristen je dobila svoju veću ulogu kada je glumila satnicu Shane Autumn Vansen u serijalu Space: Above and Beyond.

Kao rezultat svoje glume u Space: Above and Beyond, Kristen je dobila gostujuću ulogu u Dosjeima X kao problematična Melissa Ephesian, shizofrenična supruga vođe jednog kulta, Vernona Ephesiana. Kristen kasnije opisuje jednu od epizoda u kojima je glumila kao ljubavno pismo između nje i producenta Glena Morgana, koji joj je danas suprug.

1997. i 1998. godine, glumila je doktoricu Laru Means u serijalu Millenium.

Kristenine prethodne televizijske uloge uključuju Maybeth (Winnetka Road) i Annie Overstreet (Silk Stalkings). Također je imala gostujuću ulogu u Dosjeima X, One West Waikiki, Kafić Uzdravlje, Lud za tobom, Dragi John, Ubojstvo koje je napisala, Kvantni skok te Doogie Howser.

U ožujku 2000. godine, Kristen se vratila na velike ekrane kao Valerie Lewton u filmu "Konačno odredište". Film je režirao James Wong, a Glen Morgan je zaslužan za scenarij.

Kristen također radi kao umjetnički ravnatelj jedne tvrtke u Burbanku u Kaliforniji, gdje piše, producira i režira. Najviše je ponosna na svoju režiju filma Gine Wendkos Dirty Mustard, kojega je i kritika pohvalila.

Kristen se udala za Glena Morgana 13. lipnja 1998. godine te živi u Los Angelesu u Kaliforniji. 21. lipnja 2002. godine, rodila je njihovog prvo djete, Winslowa. Kristen također ima sestru, koja je jednako talentirana kao i ona te živi u Londonu sa svojim sinom.
Autor : Ivan Ačkar