home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "Rain... Is that what you call this? I like it."

Epizode - Sezona 4
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
22. Bad Timing (Loš tajming)
Scorpius stupa u kontakt sa Bracom te on dolazi po njega i Sikozu. Posada Moye ih izbacuje u svemir kako bi ih Braca pokupio zapovjednim brodom nakon što Moya starbursta. Zauzvrat Braca otkriva Johnu detalje poruke koju su presreli sa scarranske baze, a radi se o scarranskoj nakani da izvrše invaziju na Zemlju kroz crvotočinu. Njihov interes za Zemlju pobudio je John kad je slučajno na Katratziju spomenuo Staleeku da biljka, Crystherium Utilia (biljka potrebna za razvoj Scarrana) raste na Zemlji.
Članak je pročitan 21 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

21. We're So Screwed Part 3: La Bomba (U nevolji smo 3. dio: Bomba)
Nakon što Scorpius sabotira Johnov plan za bijeg, Staleek zatvara posadu Moye. Sam sa Johnom, Scorpius otkriva da se pretvara kao špijun i da zapravo želi uništiti Scarrane. Budući da John Scorpiusu nije htio dati znanje o crvotočinama, Scorpius treba smisliti drugi plan kojim će zadržati scarransku invaziju. Scorpius objašnjava da biljka Crystherium Utilia unaprijeđuje scarranski mozak. Scarranska baza Katratzi je jedini poznati izvor te biljke u tom sektoru galaksije. Uništenje te biljke značilo bi zastoj u razvoju Scarrana.
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

20. We're So Screwed, Part 2: Hot to Katratzi (U nevolji smo, 2. dio: Vruće do Katrazija)
Posada putuje prema tajnoj scarranskoj bazi, Katratzi, kako bi zaustavili Scarrane da iz Scorpiusa izvuku informacije o crvotočinama. Stižu tijekom kritičnih mirovnih pregovora između Grayze i scarranskog cara, Staleeka. John nosi nuklearnu bombu, namještenu da eksplodira ukoliko dođe u bilo kakvu opasnost. Tvrdi da je došao prodati znanje o crvotočinama, nadajući se da će mu to dati dovoljno vremena da smisli plan kojim će spasiti Scorpiusa, ili ga ubiti, prije nego Scarrani dođu do bilo kakve informacije.
Članak je pročitan 31 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

19. We're So Screwed, Part 1: Fetal Attraction (U nevolji smo, 1. dio: Fetalna privlačnost)
Posada Moye dolazi na Scarransku svemirsku stanicu gdje brod na kojem je Aeryn ide na inspekciju. Scorpius se pretvara da je scarranski kapetan te da su John, Chiana i Rygel njegovi špijuni. Sikozu otkriva da brod na kojem je Aeryn zatočena odlazi za Katratzi za otprilike pola sata. To je premalo vremena da posada spasi Aeryn.
Članak je pročitan 22 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

18. Prayer (Molitelj)
Aeryn drže kao zatvorenicu na Scarranskom brodu. Kapetan broda je okrutan i ambiciozan Jenek. Uz pomoć izdajice, Sebaceanske medicinske sestre, Vreena, Jenek ispituje Aeryn. Nakon što saznaju da je Aeryn trudna, žele saznati identitet oca.
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

17. A Constellation of Doubt (Zviježđe sumnje)
Sikozu provjerava svoje kontakte kako bi posada doznala gdje se nalazi Katratzi, mjesto gdje drže Aeryn. Nažalost Sikozu ništa ne saznaje. U međuvremenu John gleda dokumentarni film o njihovom nedavnom posjetu Zemlje.
Članak je pročitan 21 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

16. Bringing Home the Beacon (Donijeti kući odašiljač)
Žene na Moyi odlaze na trgovačku stanicu kako bi kupile ometač senzora. Moraju čekati četiri sata dok se ometač prilagodi za Moyu. Lutajući stanicom Aeryn i Sikozu šokirane s kad ugledaju Grayzu i Bracu sa skupinom PK komandosa. Dok se Aeryn i Sikozu skrivaju dolazi Scarranski brod.
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

15. Mental as Anything (Mentalna obuka)
D'Argo, Rygel, Scorpius i John posjećuju kamp za mentalne vještine kojeg vodi učitelj Katoya. Jedan od učenika u kampu je Macton, Peacekeeper koji je ubio vlastitu sestru, Lo'lann. Lo'lann je bila D'Argova žena te je Macton namjestio ubojstvo da izgleda kao da ju je D'Argo ubio. D'Argo već godinama čeka svoju osvetu i čini se da je došlo vrijeme za to.
Članak je pročitan 33 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

14. Twice Shy (Dvostruka sramežljivost)
Nakon što su posadi Moye prodali neke mape "tormented spacea", trgovci nude još nešto - mladu djevojku koju su zarobili. Chiana inzistira da kupe djevojku, po imenu Talikaa. Nakon što je očigledno prestrašena djevojka trčeći po sobi dotaknula svaku osobu, Chiana ju odvodi u svoju sobu.
Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

13. Terra Firma (Zemlja)
Kad se John vratio na Moyu zatekao je na brodu svog oca. Zajednička sjećanja uvjeravaju ga da je to njegov otac, Jack Crichton. Nakon toga cijela posada odlazi na Zemlju. Na Zemlji se dobro postupalo prema tuđincima, dok su znanstvenici proučavali njih i njihovu tehnologiju.
Članak je pročitan 21 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

12. Kansas (Kanzas)
Lebdeći bespomoćno u svemiru iznad Zemlje, Johna kontaktira Moya. D'Argo, Aeryn, Chiana i Rygel slijede njegov signal kroz crvotočinu kako bi ga pokupili. D'Argo i ostali uspijevaju doći do Johna no kasnije im radio signal otkriva da se nalaze u 1980-ima.
Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

11. Unrealized Reality (Nerealizirana stvarnost)
John u svemirskom odjelu lebdi izvan Moye kad ga iznenada "proguta" crvotočina. Nakon putovanja kroz nju John se pojavljuje u njenom centru na čudnom ledenjaku. Tamo se suočava s "čovjekom" koji ga pokušava ubiti. John se uzmiče te se nađe vraćen u dan kad je tek stigao na Moyu.

Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

10. Coup by Clam (Trovanje hranom)
Tijekom karantene, visoko iznad patrijahalnog planeta Khurtanan, posada dijeli jelo Quatal molluscs. Hranom su otrovani svi osim Chiane i Scorpiusa koji je nisu jeli. Članovi posade postaju tjelesno vezani jedno za drugog, John sa Sikozu, Aeryn sa Rygelom i D'Argo sa Noranti.
Članak je pročitan 26 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

9. A Prefect Murder (Prefektovo ubojstvo)
John, D'Argo, Sikozu, Aeryn i Chiana stižu na planet podijeljen generacijama rata. Chiana uznemiruje lokalnu ženu, radi čega bude otjerana s planeta. John pregovara sa prefektom Falaak da ostalima bude dozvoljen ostanak na planeti.
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

8. I Shrink Therefore I Am (Smanjujem se, dakle jesam)
John i Noranti su na transportnoj letjelici te se vraćaju na Moyu. Razgovaraju o Aeryn, i John priznaje da već dosta dugo nije mislio na Aeryn, zahvaljujući određenoj tvari koju mu Noranti daje. John koristi tvar kako bi lakše zaboravio kompliciranu vezu između njega i Aeryn. Javlja Pilotu da će uskoro doći na Moyu, no on na vrlo čudan način kaže Johnu da nešto nije u redu.
Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

7. John Quixote
Chiana i John lete natrag na Moyu u transportnoj letjelici, kad ih poziva D'Argo i govori da imaju problema sa Scorpiusom na brodu. Dok John razgovara s D'Argom, Chiana ga odvlači u virtualnu igru protiv njegove volje. Njih dvoje se pojavljuju u fantastičnom virtualnom svijetu igre gdje im dobrodošlicu nudi avatar igre, Stark. Stark objašnjava pravila i činjenicu da je igra napravljena po sjećanjima drugog Johna. John ne može napustiti igru i mora je odigrati. Tako John s Chianom odlazi u misiju - mora poljubiti princezu.
Članak je pročitan 26 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

6. Natural Election (Prirodni odabir)
Na Pilotov zahtjev, svaki od članova posade mora na neko vrijeme biti kapetan Moye kako bi utvrdio tko je najsposobniji za tu ulogu. Moya staje na Johnov zahtjev jer, kako kaže, osjeća otvaranje crvotočine. John uistinu točno predviđa otvaraje crvotočine, ali ubrzo nakon toga nešto pogađa Moyu. Za Leviathana se priljepljuje ogromna svemirska biljka i počinje joj jesti kožu.
Članak je pročitan 25 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

5. Promises (Obećanja)
Moya je napokon sa svojom posadom. John je veoma sretan vidjevši Aeryn na brodu, no to raspoloženje brzo splasne kad ugleda Scorpiusa, koji ipak nije mrtav, pokraj nje. Uz to Aeryn nosi istu odoru kao i Scorpius, protiv toplinske groznice. Prema Aeryninim riječima, Scorpius ju je privremeno spasio od te bolesti, te došao na Moyu kako bi zaštitio znanje koje John posjeduje o crvotočinama.
Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

4. Lava's a Many Splendored Thing (Lava je mnoštvo lijepih stvari)
Posada putuje prema mjestu sastanka sa Moyom no prije moraju stati na jednom pustom planetu radi probavnih smetnji, pošto im je Noranti dala čudni sastojak protiv gladi. Rygel se na planetu ušulja u pećinu gdje pokušava uzeti zlatni privjesak. Uhvaćen je u nekakvu zamku. John, D'Argo i Noranti kreću za Rygelom u pećinu, te su potom i oni unutra zaglavljeni jer je Rygel slučajno aktivirao alarm.
Članak je pročitan 48 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

3. What Was Lost Part 1: Resurrection (Što je izgubljeno, 2. dio: Uskrsnuće)
Nakon što je preživio pokušaj ubojstva, Johna napada Oo-nii i odvodi ga pod vodu. Oo-nii ispituje Johna o sondama Darnaz. Na sreću, D'Argo i Sikozu stižu na vrijeme spasiti Johna i donose plan s kojim će cijelu posadu izvući sa planete. Uvjeravaju Johna da Grayzu mora držati zaokupljenom.
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

2. What Was Lost Part 1: Sacrifice (Što je izgubljeno, 1. dio: Žrtva)
John, Chiana, Rygel i Sikozu dolaze na planet Arnessk, posljednji poznati položaj Moye i arheološko mjesto koje istražuje Joolin narod, Interionsi.
Članak je pročitan 24 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

1. Crichton Kicks (Crichton udara)
Nakon što je Moyu "progutala" crvotočina, Johna iz hladnoće svemira prima na brod Elack, stari i umirući Leviathan. Johnu na Leviathanu jedino društvo pružaju Pilot i jedan reprogramirani DRD zvan 1812 dok radi na teoriji crvotočina. Njegov rad je prekinut malom letjelicom koja dospijeva na Leviathana.
Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)


Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.