home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Jool: "They shot me, they pushed me, they made me drink piss."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
15. Durka Returns (Durkin povratak)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 34 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap009.jpg
bscap015.jpg
bscap005.jpg
bscap001.jpg
bscap029.jpg
bscap008.jpg
bscap017.jpg
bscap016.jpg
bscap025.jpg
bscap011.jpg
Redatelj: Tony Tilse
Scenarij: Grant McAloon

Gostujući glumci:

Gigi Edgley - Chiana
David Wheeler - Durka
Tiriel Mora - Salis


Moya ima tešku trudnoću pa povremeno ode u neočekivani StarBurst. Tako čini i ovaj put, no nažalost uspori ravno ispred nabarijskog transportnog broda kojemu razbije motor.

Posada tako poziva oštećene prolaznike na Moyu dok ne dođe novi brod Nabarija po njih. Na transporteru su Salis, zatvorenica Chiana i bivši PK-ski kapetan Durka. On je prije mučio Rygela (Sezona 1. - „PK Tech Girl“), a pošto je bivši Dominar mislio da je ozloglašeni kapetan mrtav, to je za njega veliki šok.

Ipak, Nabariji uvjeravaju Rygela da to više nije ista osoba jer su mu „isprali mozak“ (mental cleansing). Rygel nije naročito uvjeren u to pa pokušava ubiti Durku. Chiana uspijeva pobjeći iz ćelije na Moyi, a uskoro je Salis nađen mrtav, pa krivnja pada na Chianu.

Nedugo nakon toga Durka ipak otkriva svoju pravu stranu, te pokušava kontrolirati Moyu uzimajući Aeryn i Rygela kao taoce. Nabarijski brodovi dolaze kako bi ga pokupili, pa on pokuša prisiliti Moyu da StarBursta. Ona to ne može zbog trudnoće, stoga Durka odlazi u nabarijsku transportnu letjelicu kako bi ubio njeno dijete, da ona može StarBurstati. Moya se na kraju uz Johnovu pomoć uspijeva riješiti Durke, a Chiana ostaje na Moyi kao novi član posade.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.