Poznat naslov finala 1. sezone Universea

Nedavno je objavljeno kako će finalna epizoda prve sezone Stargate: Universea nositi naslov Incursion. Riječ je o prvom dijelu dvodijelne epizode koja će svoj zaključak dobiti na početku druge sezone, a za koju je scenarij napisao Joseph Mallozzi.

Iako je priča Incursiona prvotno zamišljena kao jedna epizoda, producenti su tijekom pisanja scenarija zaključili kako ima dovoljno materijala za dvodijelnu epizodu. To je imalo za posljedicu prebacivanje jedne od preostalih epizoda s kraja prve sezone na početak iduće sezone. Prema svemu sudeći, navedena sudbina je zadesila prvotno planiranu sedamnaestu epizodu, koja i dalje nema naslov.

Ovim su poznati svi naslovi epizoda prve sezone Universea. S druge strane, zasada nema nikakvih informacija o radnji Incursiona, no naslov ostavlja mogućnost za poprilično zanimljiva nagađanja. Tako se postavljaju pitanja hoće li tuđinci napasti Destiny, ili će posada Destinyja izvršiti napad na nekog drugog. Ipak, Mallozzi je izjavio kako će sezona završiti sa velikim cliffhangerom, nazivajući ga "najvećim završetkom koji je ikada napisao".

Američka premijera serije zakazana je za 2. listopada, na SyFy Channelu.

Izvor: GateWorld ( http://www.gateworld.net/news/2009/09/universe-season-finale-is-incursion/ )URL for news «Poznat naslov finala 1. sezone Universea»   -
«Crogate»   -