SG glumci

Za devetu sezonu Stargate SG-1 od stalnih glumaca potpisao je samo Michael Shanks (Daniel Jackson), ali se očekuje i potpisivanje Amande Tapping i Christophera Judgea s kojima još teku pregovori. Amanda Tapping se najvjerojatnije zbog porođaja neće pojaviti u prvih nekoliko epizoda devete sezone. Glavni glumac Richard Dean Anderson će imati vrlo smanjenu ulogu te će njegov lik generala O'Neilla najvjerojatnije preći iz stalnog u gostujući lik.

Njegovo mjesto u devetoj sezoni "preuzet" će novi lik o kojem se još ništa ne zna. Novog lika glumit će zvijezda SF serije Farscape Ben Browder. Browder bi se trebao pojaviti u svih 20 epizoda devete sezone.

U devetoj sezoni bi se trebala vratiti još jedna zvijezda Farscapea - Claudia Black (koja će se pojaviti u epizodi osme sezone Prometheus Unbound koja iduća slijedi na britanskom SKy-Oneu 21. prosinca). Pojavit će se u petoepizodnoj priči u ulozi vanzemaljske Vale. Moguće je da će ona kompenzirati nepojavljivanja Amande Tapping na početku sezone. Snimanje devete sezone počinje u ožujku 2005. u kanadskom Vancouveru.URL for news «SG glumci»   -
«Crogate»   -