Nove sezone!!!

U ponedjeljak, 15. 11. 2004., Sci-fi Channel i MGM potvrdili su da će njihove dvije najuspješnije serije Stargate SG-1 i Stargate Atlantis doživjeti još jednu sezonu. Deveta sezona Stargate SG-1 i druga sezona Stargate Atlantis počet će se snimati u ožujku 2005. i svaka sezona će imati 20 epizoda.

Sve zvijezde Stargate Atlantisa: Joe Flanigan, Torri Higginson, David Hewlett, Rainbow Sun Francks, Rachel Luttrell i Paul McGillion će se vratiti u drugoj sezoni (imaju potpisan ugovor s MGMom na šest godina inače). Izvršni producenti ostaju Brad Wright i Robert C. Cooper.

Što se tiče Stargate SG-1, još svi glumci NISU potpisali za devetu sezonu, točnije najveći problem predstvlja trudnoća Amande Tapping koja bi se trebala u ožujku poroditi i zvijezda serije Richard Dean Anderson koji želi da mu se još više smanji angažman u seriji te bi tako mogao od stalnog lika postati samo povremeni gost.

9. sezonom Stargate SG-1 staje uz bok seriji Dosjei X kao najduža SF serija u povijesti Američke televizije.

Što se tiče priča novih sezona; Stargate SG-1 će završiti neke stare nedovršene priče, tako bi mogli vidjeti povratak Nicholasa Ballarda iz epizode Crystall Skull i mogli bi konačno vidjeti Furlingse; Stargate Atlantis kreće u novom smjeru, ekipa Atlantisa neće biti zarobljena u galaksiji Pegasus bez načina povratka kući već će doći do povremenih crossovera sa Stargate SG-1 što će dovesti do stapanja obiju priča u jednu.

Nove epizode osme sezone Stargate SG-1 i prve sezone Stargate Atlantisa pojavit će se 21. siječnja 2005. na Sci-Fiu, a njima će 17. siječnja prethoditi jednostani specijal Stargate: The Lowdown, a sadržavat će intervjue s Richardom Deanom Andersonom, Amandom Tapping, Michaelom Shanksom, Christopherom Judgeom, Joe Flaniganom i Torri Higginson.URL for news «Nove sezone!!!»   -
«Crogate»   -