No posts found in selected forum category.  
1 trenutno online | 123,688 posjeta | 1 posjeta danas | 835 Članaka

Najčitaniji članci
Najnoviji članci
>Osirisov brod
>O'Neill
>N.I.D.
>Naquadria
>Naquadah

TV Raspored
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
Od idućeg ponedjeljka konačno premijerno na Kanalu A kreće treća sezona serije Stargate SG-1. Slijedi raspored epizoda za idući tjedan:

3x01 Into the Fire
ponedjeljak, 23.5.2005. u 21:35

- SG-1 su još uvijek zarobljeni na planetu kojim vlada Goa'uld Hathor. Jedina nada za spas su im general Hammond i Teal'c.

3x02 Seth
utorak, 24.5.2005. u 21:35

- Drevni Goa'uld gospodar krije se na Zemlji predstavljajući se kao duhovni vođa. Tim ga mora uhvatiti bez da padnu pod njegov utjecaj.

3x03 Fair Game
srijeda, 25.5.2005. u 21:40

- Thor otkriva da Gospodari Svjetova pripremaju napad na Zemlju. On odlučuje pregovarati nudeći Goa'uldima u zamjenu za mir zemaljska Zvjezdana Vrata.
9. sezona i likovi
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
Za sada se smatra da je poredak epizoda devete sezone ovakav:
9x01 "Avalon Prvi dio"
9x02 "Avalon Drugi dio"
9x03 "Origin" (treći dio)
9x04 "The Ties That Bind"
9x05 "The Powers That Be"
9x06 "The Order"
9x07 "Beachhead"
9x08 "Ex Deus Machina"
9x09 "Babylon"
9x10 "The Fourth Horseman Prvi dio"
9x11 "The Fourth Horseman Drugi dio"
9x12 "Collateral Damage"

U prvih šest epizoda (koje su već snimljene) ne pojavljuje se pukovnica Samantha Carter (Amanda Tapping), ali umjesto nje gledat ćemo Claudiu Black u ulozi Vale Malduran. Carterica se vraća u epizodi "Beachhead".

U prve četiri epizode vraća se i stari popularni lik dr. Bill Lee kojeg glumi Bill Dow za kojeg postoji mogućnost da će se pojaviti u još epizoda kasnije u sezoni.

U svim epizodama pojavljuju se dr. Daniel Jackson (Michael Shanks) sa novim lookom (pustio je bradu); Teal'c (Christopher Judge) i pukovnik Cameron Mitchell (Ben Browder). 9. sezona (kao i druga sezona Stargate Atlantisa) počinju 15. srpnja na Sci-Fi Channelu.
Sitnice o novim sezonama
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
U predstojećim sezonama trenutno nema planova za vanzemaljce iz epizode Grace; nećemo vidjeti Noxe, a i Furlingsi će ostati misterija. Treći dio sage o Aschenima (iz epizoda 2010 i 2001) pod nazivom "Judgment" najvjerojatnije neće još biti napravljen. Veliki vanzemaljci i Danielov djed Nicholas Ballard su mogući, ali ne u prvom dijelu sezone. U drugom dijelu sezone moguća je još jedna epizoda o Tollanima.

Siguran je povratak Jaffaa, Tok're, Baala, svemirskog broda Prometheus i moguć povratak Ancienta Orlina te još nekih Ancientova iz epizode Before I Sleep prve sezone Atlantisa. U Atlantisu ćemo vidjeti još ženskih Wraithova (točnije u epizodi "Instinct" i glumit će je Jewel Statie iz serije Firefly).
TV Raspored
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
Druga sezona Stargatea na Kanalu A završava 18.5., ali (kao što je to i obećao) Kanal A je otkupio i treću sezonu koja kreće odmah tjedan iza, od ponedjeljka 23.5.2005. u 21:35 i ići će na isti način - tri epizode tjedno, od ponedjeljka do srijede oko 21:30.

Raspored epizoda za idući tjedan:

2x20 Show and Tell
ponedjeljak, 16.5.2005. u 22.05

- U Stargate Stožer dolazi dječak koji tvrdi da je pripadnik rase nevidljivih stvorenja Reetoua. On i njegova majka su pobjegli s planeta Reetalia kojeg su uništili Goa'uldi i donose upozorenje da Reetoui namjeravaju uništiti sve moguće domaćine za Goa'ulde diljem svemira.

2x21 1969
utorak, 17.5.2005. u 22.05

- SG-1 tim putuje natrag kroz vrijeme u 1969. godinu i otkriva da je njihova sudbina u rukama tada mnogo mlađeg generala Hammonda.

2x22 Out of Mind
srijeda, 18.5.2005. u 21.40

- O'Neill se nađe u futurističkom svijetu za koji kasnije ustanovljava da je Zemlja. Susreće nepoznati SG tim koji mu kazuju da je bio kriogenički smrznut 80 godina te da su ostali članovi njegova tima odavno mrtvi.
TV Raspored
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
Za one koji ne znaju, slovenski Kanal A već duže vrijeme emitira seriju Stargate SG-1 svaki tjedan od ponedjeljka do srijede u večernjim satima. Prva sezona je cijela emitirana, a druga je trenutno pri kraju.

Raspored epizoda za idući tjedan:

2x17 Holiday
ponedjeljak, 9.5.2005. u 21.50

- Daniel zamjenjuje svoje tijelo s tijelom umirućeg čovjeka, borca protiv Goa'uldova Ma'chella.

2x18 Serpent's Song
utorak, 10.5.2005. u 21.40

- Smrtni neprijatelj ljudi, Apophis zatraži utočište u Stožeru Zvjezdanih Vrata. Međutim, njegova prisutnost aktivira bijes boga smrti Sokara koji prijeti uništenjem Stožera ako mu se ne preda Apophis.

2x19 One False Step
srijeda, 11.5.2005. u 21.40

- Prisutnost SG-1 tima na izvanzemaljskom planetu naizgled dovodi do epidemije koja prijeti uništenjem čitavog stanovništva na planetu.
Nagrade Saturn
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
3. 5. 2005. održane su 31. godišnje dodijele Saturna. Saturn nagrade dodjeljuje svake godine Akademija znanstveno fantastičnih, fantasy i horor filmova za najbolje uratke na tim područjima filmskog i televizijskog stvaralaštva.

Stargate SG-1 je dobio dva Saturna, jednog za najbolju kabelsku tv seriju (drugu godinu za redom), a drugi je dobila glumica Amanda Tapping u kategoriji "Najbolja sporedna glumica u tv seriji" (njezin prvi Saturn).

Od budućih Stargate glumaca, nagrade su za mini seriju Farscape: Peacekeeper Wars dobili Ben Browder (koji će u devetoj sezoni glumiti pukovnika Camerona Mitchella) i Claudia Black (Vala iz Stargatea) kao najbolji glumci u seriji.

Cijeli popis dobitnika:

- Najbolji SF film: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
- Najbolji fantasy film: Spider-Man 2
- Najbolji horor film: Shaun of the Dead
- Najbolji akcioni/avanturistički/triler: Kill Bill: Vol. 2
- Najbolji animirani film: The Incredibles
- Najbolji glumac: Tobey Maguire (Spider-Man 2)
- Najbolja glumica: Blanchard Ryan (Open Water)
- Najbolji sporedni glumac: David Carradine (Kill Bill: Vol. 2)
- Najbolja sporedna glumica: Daryl Hannah (Kill Bill: Vol. 2)
- Najbolji mladi glumac: Emmy Rossum (Phantom of the Opera)
- Najbolji režiser: Sam Raimi (Spider-Man 2)
- Najbolji scenarist: Alvin Sargent (Spider-Man 2)
- Najbolja glazba: Alan Silvestri (Van Helsing)
- Najbolji kostimi: Kevin Conran (Sky Captain and the World of Tomorrow)
- Najbolji make-Up: Hellboy (Jake Garber, Matt Rose, Mike Elizalde)
- Najbolji specijalni efekti: Spider-Man 2 (John Dykstra, Scott Stokdyk, Anthony LaMolinara, John Frazier)
- Najbolja televizijska serija: Lost
- Najbolja kabelska serija: Stargate SG-1
- Najbolja televizijska mini serija: Farscape: Peacekeeper Wars
- Najbolji glumac na televiziji: Ben Browder (Farscape: Peacekeeper Wars)
- Najbolja glumica na televiziji: Claudia Black (Farscape: Peacekeeper Wars)
- Najbolji sporedni glumac na televiziji: Terry O'Quinn (Lost)
- Najbolja sporedna glumica na televiziji: Amanda Tapping (Stargate SG-1)
- Najbolje DVD izdanje: Starship Troopers: Hero of the Federation
- Najbolje posebno DVD izdanje: Lord of the Rings: The Return of the King
- Najbolje klasično DVD izdanje: Dawn of the Dead
- Najbolja DVD kolekcija: Star Wars trilogija
- Najbolje televizijsko DVD izdanje: Smallville (druga i treća sezona)
- Najbolje televizijsko retro izdanje: Star Trek (originalna serija)
- Nagrada za životnu karijeru: Tom Rothman
- Nagrada za životnu karijeru: Stephen J. Cannell
- Nagrada za najveći filmski doprinos: Kerry Conran
- Posebno priznanje: Star Trek (18 godina emitiranja)
Nove sezone - SPOILERI #2
Autor : Spectre | Datum : 19 Aug 2006 | Verzija za ispis
Evo sažetka svih do sada poznatih sadržaja epizoda devete sezone Stargate SG-1 i druge sezone Stargate Atlantis:

..::STARGATE SG-1::..

AVALON
[Avalon] (dva dijela)
SG-1 se sve više približavaju identifikaciji porijekla Ancientsa i svih drugih civilizacija koje su nastale od njihovog nestanka i prate trag koji ih odvodi do vremena vitezova, mačeva i kralja Arthura. Stargate Stožer dobiva novog generala, novu glavnu liječnicu, jedinica SG-1 novog vođu, a vraća se i stari "prijatelj".

ORIGIN [Porijeklo] (direktni nastavak na Avalon)
Stargate Stožer susreće misionare rase "bogova" poznate pod imenom "Ori" koji ne toleriraju nevjernike. Daniel Jackson ostvaruje mentalnu vezu sa bićem na planeti Celestis u drugoj galaksiji gdje saznaje za postojanje bića po imenu Ori ("vatreni bogovi") kojima služe, smrtna bića po imenu Priori. Kao utjelovljenje Oria postoje i bića po imenu Doci koji izgledom podsjećaju na anđele. Doci propovjedaju volju Oria i šire njihovu religijsku poruku puta do prosvijetljenja, a svi koji odbiju pratiti taj put moraju biti uništeni.

THE TIES THAT BIND [Čvrste veze]
Jackson i Mitchell odlaze na međuzvjezdani lov na blago kada Daniel otkrije da su on i Vala vezani vanzemaljskim energetskim poljem. Za to vrijeme general Landry se sreće sa senatorom Fisherom koji smanjuje budžet Stargate programa za 70 posto budući da su Anubis, Goa'uldi i Replikatori pobijeđeni, a financije se usmjeravaju na gradnju još svemirskih brodova klase Daedalus.

THE POWERS THAT BE [Vrhovne vlasti]
SG-1 posjećuju svijet na kojem su stanovnici nekad štovali Valu kao božicu; odnosno štovali su Goa'ulda Qetesha koji je bio u Vali kao boga i sada zahtjevaju da se Vali sudi što je manipulirala njima. Ali iznenada se u selu javlja misteriozna kuga te se pojavljuju Priori.

EX DEUS MACHINA [Plan bogova]
SG-1 moraju istražiti moguću prisutnost Goa'uldova na Zemlji kada dobiju dojavu da se na Zemlji skriva bivši Gospodar svjetova Baal koji se povezao sa organizacijom The Trust. Nastavljaju jačati napetosti između Zemlje i slobodnih Jaffaa.

BABYLON [Babilon]
Pukovnik Mitchell je ozlijeđen u sukobu s ratnikom mističnog plemena odmetnutih Jaffaa koji ga nakon toga počinju trenirati svojim borilačkim tehnikama kako bi se mogao boriti u ritualnoj borbi do smrti. Ti odmetnuti Jaffai su originalni začetnici pokreta otpora protiv Goa'uldova i već odavno ne služe njima, ali pukovnik Mitchell saznaje da oni sada služe drugima - Oriima putem propovjednika Priora koji sve jače šire svoj utjecaj.

THE FOURTH HORSEMAN [Četvrti konjanik] (dvodijelna epizoda)
Kako sukob s Oriima sve više raste, Orii počinju svoj prvi napada na Zemlju stvarajući smrtonosnu kugu zbog čega SG-1 pokušavaju zatražiti pomoć starog prijatelja Orlina.

..::STARGATE ATLANTIS::..

THE SIEGE PART 3 [Opsada, treći dio]
Daedalus stiže u pomoć Atlantisu u borbi protiv Wraithova. Daedalusom stiže i novi pukovnik, pukovnik Steven Caldwell, a s njim i novi ZPM koji može napajati štit Atlantisa. [SPOILER -- na Daedalusu možda bude i Asgardac po imenu Hermiod ili Hermod koji će djelovati kao savjetnik (u nordijskoj mitologiji Hermod je sin Odinov, glasnik bogova) -- SPOILER].

INTRUDER [Uljez]
Ekspedicija Atlantisa se pomoću novog ZPM-a vraća na Zemlju i izvještava generala Landrya o stanju Atlantisa. Pentagon namjerava postaviti pukovnika Caldwella na čelo Atlantisa.

RUNNER [Trkač]
Sheppard i njegova ekipa pokušavaju pronaći poručnika Forda te slučajno postaju zarobljenici mladića Ronona Dexa koji je u bijegu od Wraithova. Poručnik Ford je genetski promijenjen u super ratnika, ali ovisi o Wraithskom enzimu.

DUET [Duet]
Sheppard i njegova ekipa istražuju planet Thenora kojeg su nedavno opustošili Wraithovi. Prilikom susreta sa Wraithskom tehnologijom, svijest poručnice Laure Cadman biva preseljena u glavu dr. McKaya koji je pokušava ignorirati te zbog toga drugi počinju misliti da on gubi razum. Dr. Beckett, Zelenka i McKay moraju pronaći način kako da sve vrate na staro.

TRINITY [Trojstvo]
Ronon Dex otkriva da je mali broj njegovih ljudi preživjelo napad Wraithova uključujući i njegovog vojnog trenera Kella s kojim ima nedovršenog posla. U međuvremenu McKay, Zelenka i tim znanstvenika pokušavaju pokrenuti stranu spravu koja je možda novo moćno oružje.

CONDEMNED [Osuđeni]
Ekipa Atlantisa pronalazi vrlo naprednu kulturu koja živi sigurna od Wraithova zato što s njima imaju poseban dogovor - predaju im svoje kriminalce. Problem je u tome što se Sheppardov puddle jumper sruši direktno u njihov zatvor gdje ih serijski ubojica Torrell uzima kao taoce te želi da McKay popravi brod kako bi on mogao pobjeći, no McKay tvrdi da je to nemoguće.

INSTINCT [Instinkt]
Ekipa susreće "dobre" Wraithove.

CONVERSION [Promjena]
Povratak plavih buba koje sišu život, a zadnji put su viđene u epizodi "Thirty Eight Minutes".

AURORA [Aurora] (nepotvrđeni naslov)
Ekipa pronalazi veliki brod Ancientsa po imenu Aurora.
< 1 2 3 ... 46 47 48 49 50 >