No posts found in selected forum category.  
1 trenutno online | 123,686 posjeta | 1 posjeta danas | 835 Članaka

Najčitaniji članci
Najnoviji članci
>19. Inferno (Pakao)
>18. Michael
>17. Coup D'etat (Državni udar)
>16. The Long Goodbye (Dugi oproštaj)
>15. The Tower (Toranj)

Mallozzi o Atlantis filmu
Autor : Miroslav | Datum : 14 Mar 2009 | Verzija za ispis
Nakon što su se tijekom veljače pojavile glasine kako je snimanje Atlantis filma odgođeno na neodređeno vrijeme, na navedene je reagirao izvršni producent i scenarist filma Joseph Mallozzi, otkrivši kako će se film snimati, no nešto kasnije negoli je prvotno bilo najavljeno.

Naime, Mallozzi je 11. ožujka na svome blogu izjavio kako će produkcija započeti tijekom iduće jeseni, a ne ljeta kao što je prvotno bilo planirano. "Isprva se razgovaralo o snimanju tijekom ljeta, no s obzirom na zgusnut raspored, jesen se čini kao izglednija varijanta", rekao je Joseph.

"Gledanost Stargate: Universea neće imati nikakve veze s Atlantis filmom. Kad bi imala, onda bi to značilo kako ga nećemo prije 2010. godine, budući se govori kako će Universe doživjeti premijeru najesen", konstatirao je Mallozzi.

Mallozzi i njegov kolega Paul Mullie nadaju se kako će prvu inačicu scenarija napisati do kraja idućeg mjeseca. Stoga je Mallozzi odlučio umiriti fanove konstatiravši kako sve ide prema planu. MGM je odobrio film, radi se na scenariju, a još samo preostaje potpisati ugovore s glumcima. "Odabrali smo razdoblje u kome će glumci vjerojatno biti na raspolaganju. Stoga preostaje samo sklopiti ugovore s njima, sa svakim pojedinačno", izjavio je Mallozzi u intervjuu za About.com.

Izvor: Stargate SG-1 Solutions
Poznati ostali glumci u Universeu
Autor : Miroslav | Datum : 26 Feb 2009 | Verzija za ispis
Nakon što je nedavno objavljeno koji će glumci utjeloviti glavne muške likove u Universeu, napokon su poznata imena i ostalih važnijih članova glumačke postave treće Stargate serije.

Kćer američkog senatora Armstronga po imenu Chloe Armstrong utjelovit će Elyse Levesque (Smallwille, Journey To the Center of the Earth), dok će se u ulozi predstavnice I.O.A.-e po imenu Camille Wray naći Ming-Na, najpoznatija po ulozi dr. Jing-Mei Chen u Hitnoj službi. Pritom valja naglasiti kako trenutno nije poznato hoće li Wray ipak biti stalni, a ne povremeni lik u seriji.


Elyse Levesque


Ming-Na


S druge strane, u ulozi Tamara Johansen naći će se Alaina Huffman (Smallwille, Painkiller Jane). Podsjetimo, Tamara je opisana kao članica saniteta američkog Zrakoplovstva, koja stupila u oružane snage zato što si nije mogla priuštiti studij medicine. Nakon što se nađe zatočena na Destinyju, ispostavit će se kako je upravo ona najkvalificiranija članica posade kad je u pitanju medicina.


Alaina Huffman


Vojnički aspekt serije pojačat će iskusni Lou Diamond Philips, koji će utjeloviti pukovnika Telforda. Pritom nije poznato hoće li puk. Telford biti stalni član postave ili je tek riječ o epizodnom liku, ograničenom na premijernu epizodu, baš kao što je prethodno bio slučaj s puk. Marshallom Sumnerom (Robert Patrick) koji je poginuo na početku emitiranja Atlantisa. Philips je poznat po nastupima na filmu i televiziji, od kojih posebice valja izdvojiti filmove kao što su La Bamba, Young Guns I i II i Supernova, te serije 24, Zona sumraka, Law & Order: Special Victims Unit, Numb3rs, itd.


Lou Diamond Philips


U ulozi senatora Armstronga naći će se Christopher McDonald, već otprije poznat fanovima znanstvene fantastike i to po ulozi poručnika Richarda Castilla u Star Trek: The Next Generation epizodi Yesterday's Enterprise. Osim po nastupu Treku, MacDonald je poznat po ulogama u nizu filmova kao što su Quiz Show, Happy Gilmore, Spy Kids, Leave It To Beaver, The Perfect Storm, Superhero Movie itd., kao i po povremenoj ulozi u humorističnoj seriji Veronica’s Closet.


Christopher MacDonald


Konačno, Joseph Mallozzi je otkrio kako će u Universeu nastupiti i Ona Grauer, fanovima najpoznatija po ulozi Ayiane u Stargate SG-1 epizodi Frozen i te na početku Atlantisa. Grauer će se pritom pojaviti u emotivno nabijenim scenama s Justinom Louisom (puk. Everett Young). Nije poznato o kojem je liku riječ, no moguće je pretpostaviti kako se radi o Youngovoj supruzi.


Ona Grauer


Izvor: Gateworld
Premijera Universea 2. listopada?
Autor : Miroslav | Datum : 31 Jan 2009 | Verzija za ispis
Prema najnovijim informacijama, premijera Universea očekuje se 2. listopada ove godine. Pritom Sci-Fi Channel planira prikazati prve dvije epizode zajedno, dok bi treću epizodu mogao odgoditi za 9. listopada, kad će početi prikazivanje druge sezone Sanctuaryja.

Navedenu informaciju otkrila je Amanda Tapping (dr. Samantha Carter), rekavši pritom kako Sci-Fi Channel želi upariti Universe i Sanctuary u temrinu petkom navečer, baš kao što je to bio slučaj i sa posljednjom sezonom Atlantisa. "Sci-Fi želi našu premijeru za 9. listopada. Ići ćemo zajedno s Stargate: Universeom. Mislim kako će oni imati dvosatnu premijeru i potom ćemo sljedeći tjedan ići zajedno", rekla je Amanda.

Izvor: Gateworld
Michael Shanks u Universeu?
Autor : Miroslav | Datum : 31 Jan 2009 | Verzija za ispis
Govoreći za Sci-Fi Wire, Michael Shanks (dr. Daniel Jackson) otkrio je kako mu je ponuđeno gostovanje u premijernoj epizodi Universea, snimanje koje započinje 11. veljače.

"Razgovarao sam s Bradom Wrightom prije nekoliko tjedana i pritom me on upitao jesam li zainteresiran za cameo ulogu u pilotu Universea. I naravno, ja sam mu odgovorio potvrdno. Puno razgovaramo o tome", rekao je Shanks.

Premijeru Universea obilježit će trodijelna epizoda pod naslovom Air i ukoliko se Daniel pojavi u epizodi bit će to samo nakratko, vjerojatno na početku epizode. Podsjetimo, u premijernoj ezodi Atlantisa (Rising) gostovali su Shanks i Richard Dean Anderson (Jack'O'Neill), te na taj način povezali Stargate SG-1 i Atlantis. Stoga je logično očekivati kako ćemo u premijernoj epizodi Universea vidjeti neke od Stargate SG-1/Atlantis likova.

Tako se nedavno pojavila informacija kako bi u Airu mogao gostovati i Robert Picardo (Richard Woolsey). Osim toga, u epizodi će mo po prvi put zaviriti u sjedište Odjela planetarne sigurnosti (Department of Homeworld Security) u Washingtonu, pa je i to prilika za gostovanje nekih poznatih likova.

Shanks je govorio i o statusu trećeg Stargate SG-1 filma, potvrdivši pritom kako će se pojaviti u njemu. Film će se najvjerojatnije snimati tijekom ljeta, zajedno s Atlantis filmom, a središnje mjesto u radnji imati će Jack O'Neill.

Izvor: Gateworld
Universe: Novi glumci, premijera najesen
Autor : Miroslav | Datum : 16 Jan 2009 | Verzija za ispis
Nakon što smo nedavno saznali kako će dr. Davida Rusha utjeloviti Robert Carlyle, objavljena su imena još nekoliko glumaca koji će nastupati u Universeu, uključujući i Justina Louisa, koji će se naći u ulozi pukovnika Younga. Osim toga, MGM je odlučio pomaknuti premijeru serije s ljeta u jesen.


Robert Carlyle


Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavljen popis likova koji će činiti okosnicu Universea, među njima se posebice istaknulo ime pukovnika Everetta Younga, kao vojnog zapovjednika misije. Njega će utjeloviti televizijski glumac Justin Louis, poznat po nastupima u serijama Durham County, 24, CSI: Miami i 1-800-Missing, ali i gostovanjima u SF serijama kao što su Star Trek: Voyager, The Outer Limits, Mutant X, Highlander i The Andromeda Strain.


Justin Louis


U ulozi narednika Ronalda Greera, prethodno zvanog Ron “Psycho” Stasiak, naći će se Jamil Walker Smith, najpoznatiji po animiranoj seriji Hey Arnold!, gdje posuđuje glas liku po imenu Gerald. Osim toga, gostovao je i u serijama kao što su Bones, Cold Case, NYPD Blue i Supernatural. Podsjetimo, Greer je opisan kao temperamentni marinac s misterioznom prošlošću.


Jamil Walker Smith


S druge strane, nasljednika Samanthe Carter i Rodneya McKaya utjelovit će David Blue, najpoznatiji po nastupima u serijama Ugly Betty i Moonlight. Riječ je o liku koji trenutno nosi ime Eli Wallace, a koji se prethodno zvao Eli Hitchcock. Wallace je opisan kao totalna ljenčina, koji je igrom slučaja genij, a nedostatak samopouzdanja nadoknađuje sarkastičnim komentarima. Osim toga, Blue je gostovao i u Veronici Mars i Stažistu.


David Blue


Konačno, Brian J. Smith naći će se u ulozi poručnika Matthewa Scotta, prethodno zvanog Jared Nash. Smithu će ovo biti prva televizijska uloga, budući je do sada nastupao samo u nezavisnim filmovima i kazalištu. Pritom od filmova valja izdvojiti naslove kao što su Hate Crime, Red Hook i nadolazeći The War Boys, a od predstava broadwaysku produkciju Come Back, Little Sheba.


Brian J. Smith


Za očekivati je kako će uskoro biti objavljeno tko će utjeloviti likove Tamare Jon i Chloe Walker (prethodno Chloe Carpenter), ali i epizodnih likova od kojih posebice valja izdvojiti senatora Walkera i predstavnicu I.O.A.-e, po imenu Camille Wray. Pritom valja napomenuti kako producenti u ulozi senatora Walkera žele poznato glumačko ime.

Ipak, gledatelji će morati pričekati jesen kako bi vidjeli ekipu Universea u akciji. Naime, kako navodi Gateworld, Sci-Fi Channel odgodio je premijeru serije za jesen, pomaknuvši ju tako iz prvotno planiranog srpanjskog termina. Čini se da su dužnosnici Sci-Fi Channela uvjereni kako se Universe može nositi s jesenskim shemama velikih TV kuća. Osim toga, Sci-Fi Channel će time dobiti više vremena za kvalitetnu promociju serije.

Izvor: Gateworld
Wright o trećem SG-1 filmu
Autor : Miroslav | Datum : 4 Jan 2009 | Verzija za ispis
Odgovarajući na pitanja fanova na Mallozzijevom blogu, izvršni producent Brad Wright otkrio je nove pojedinosti o trećem Stargate SG-1 filmu.

Potvrdio je kako će film biti snimljen, za kojeg scenarij pišu on i Carl Binder, a režirat će ga Martin Wood. Film još uvijek nema naslov, a snimanje će početi u proljeće.

Wright je pritom otkrio kako je MGM izrazio želju za snimanjem novih SG-1 filmova odmah nakon što se Ark of Truth pokazao uspješnim. Štoviše, uspjeh prva dva SG-1 filma omogućili su snimanje Atlantis filma, budući su se svi složili kako je to najbolji put za Atlantis.

MGM još uvijek nije službeno objavio početak produkcije trećeg SG-1 filma zato što nisu sklopljeni svi ugovori [s glumcima]. Sam film biti će puno više okrenut ka Jacku O'Neillu. Ukoliko Richard Dean Anderson pristane nastupiti u filmu, Wright je obećao kako nijedna scena s njim neće biti izbačena iz filma.

Brad je istaknuo kako je studio ostao iznenađen uspjehom prva dva filma, no nedovoljno da im dopusti snimanje filma namjenjenog za kinodistribuciju. Izjavio je kako bi vrlo rado snimio Stargate SG-1 film s budžetom od 20-25 milijuna USD, koji bi se prikazivao u kinima, no da trenutno tako nešto nije moguće, a razlozi su komplicirani.

I dok će Jack O'Neill u trećem filmu dobiti puno veću minutažu nego u Continuumu, Vala Mal Doran (Claudia Black) neće se uopće pojaviti u filmu. "Mislim kako je Claudia bila izvrsna u Continuumu, no Vala se neće vratiti u trećem filmu", rekao je Wright.

Konačno, Wright je upitan namjerava li nastaviti priču o Aschenima. "I ja volim priču o Aschenima. Zlokobna. Trenutno nemamo planova za nastavak", rekao je Wright.

Izvor: Stargate SG-1 Solutions
Universe će biti drugačiji
Autor : Miroslav | Datum : 21 Dec 2008 | Verzija za ispis
U nedavnom intervjuu za službeni MGM-ov site serije, producent Robert C. Cooper otkrio je kako će Stargate: Universe biti drugačiji od prethodnih Stargate serija i filmova. "U naslovu će imati Stargate naziv, no istovremeno će biti potpuno drugačijeg ugođaja. Zasigurno će biti Stargatea u njoj, no to će biti na do sad neviđen način u Stargateu", otkrio je Cooper.

Što to znači za dugogodišnje fanove Stargatea, koji su navikli na specifičnu kombinaciju humora i ozbiljnosti? Naime, Universe je usmjeren i ka novim gledateljima a karakterizirat će ga mračniji tonovi i mlađa posada negoli je to bio slučaj s prethodnim serijalima. Scenarist Joseph Mallozzi opisao ga je kao "puno složeniji i ozbiljniji dodatak franšizi".

Jedan od izazova pred kojima stoji Universe jest i ubacivanje dovoljnog broja likova na Destiny od samog početka, nakon što se posada nađe daleko od Zemlje, bez mogućnosti povratka. Budući će komunikacija između broda i Zemlje biti prekinuta , vjerojatnost za rotaciju posade na Destinyju biti će ravna nuli. To znači kako će se, uz glavne likove, od samog početka u priču morati uvesti i određen broj sporednih likova.

Pritom je dva najznačajnija lika u seriji biti dr. David Rush i pukovnik Everett Young, obojica stara oko 40 godina. Kao što je nedavno objavljeno, uloga dr. Rusha pripala je Robertu Carlyleu, dok još uvijek nije poznato tko će utjeloviti pukovnika Younga. Pritom je izgledno kako će i Younga utjeloviti poznati glumac. Spomenuti dvojac, jedan znanstvenik, drugi vojnik, morat će surađivati kako bi osigurali preživljavanje svoje posade.

"Nasuprot prvotnim informacijama, Rush nije vođa neplanirane ekspedicije. Ta čast pripala je pukovniku Everettu Youngu. Zasada. No, stvari se mogu promjeniti na brodu kojim upravlja grupa očajnika s različitim ciljevima...", otkrio je Mallozzi na svom blogu.

Drugi važan element serije biti će izvanzemaljske civilizacije s kojima će se posada susretati. Budući su Anicentsi napustili projekt uslijed briga oko bolesti koja ih je pokosila i uznesenja na višu razinu postojanja, brojni svjetovi u dalekim galaksijama imt će Zvjezdana Vrata, no ne i ljude na njima. "Objašnjeno je zbog čega u Mliječnoj Stazi i galaksiji Pegaz postoje ljudske civilizacije. U slučaju SGU-a takva objašnjena ne postoje (ili ne znamo za njih) stoga izvanzemaljske civilizacije koje ćemo susretati neće biti ljudske", rekao je Mallozzi.

To će značiti i veći udio vizualnih efekata u seriji, a možda i lutaka. "Ograničeno smo koristili lutke...i možda ćemo poći tim putem. Međutim, za stvaranje istinskih izvanzemaljskih bića biti će neophodan CGI", izjavio je Mallozzi.

I izvanzemaljski svjetovi doživjet će neke promjene, posebice kad je riječ o šumovitim planetima. "U prvih deset epizoda nećemo imati nijedan šumoviti planet. Ne želim reći kako jednom nećemo naići na poneki, no zasada će biti stavljen naglasak na brod i neke lokacije netipične za Stargate. Štoviše, izvršni producent Robert Cooper i redatelj Andy Mikita upravo se nalaze u Novom Meksiku, gdje traže zanimljive izvanzemaljske lokacije", rekao je Mallozzi.

Izvor: Stargate SG-1 Solutions
< 1 2 3 4 5 ... 48 49 50 >