1 trenutno online
53,112 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x08 The Enemy
Verzija za ispis | Članak je pročitan 39 puta
Prvo emitovanje : 05. studenog 1995.godine
Režija : Charles Martin Smith
Scenarij :
Glen Morgan i James Wong
Gostujući glumci :
Harriet Sanson Harris: Diane Hayden
John Verea: Cwirko
George Deloy (DelHoyo): Chaput
Daniel Stewart: Thompson
Kimberly Patton: Felicity 0H483L
Saratoga je na putu prema Zemlji i Marinci su sretni jer će konačno moći barem na kratko zaboraviti na rat. Na Zemlji, predsjednika UN-a ubija In Vitro. Za mjesto izbora novog vođe UN-a odabrana je u tajnosti Saratoga. Hawkesu i McQueenu je zabranjeo sudjelovati u nadolazećem zadatku jer su morali proći test lojanosti, ali kako je McQueen odbio odgovarati, uhićen je.

Isprva su marinci mislili da netko želi ubiti bivšu članicu uprave Aerotecha, Diane Hayden, zbog njezinog tajnog dolaska na brod.
Dok je Hawkes prolazio test lojalnosti na njemu je izvršen postupak ''pranja mozga'' te mu je zadatak postao ubojstvo kandidata za predsjednika UN-a.

Nathanu je pristupio francuski političar dr. Chaput, osnivač Partie Nationale D´ Identite (Nacionalna Stranka Identiteta) s rasističkim pogledima prema In Vitroima. Dr. Chaput mu je objasnio da je Aerotech znao za postojanje Grinjaca i da su kolonisti svejedno namjerno poslani u sigurnu smrt. Nakon što su završili razgovor, jedan od tjelohranitelja dr. Chaputa pristupio je Nathanu i zamolio ga da ostavi jedna vrata otvorena za vrijeme svoje noćne straže. Nathan je na to pristao i ostavio otvorena vrata, ali je bio sumnjičav i skrio se u jedan od prolaza na brodu. Nakon što je kraj njega prošao Chaput, iza njega se pojavio novi časnik s pištoljem u ruci. Nathan je uvidio da je stvarna meta Chaput te uspio zaustaviti ubojicu.

U međuvremenu je McQueen otkrio da se Cooperom manipulira te mu želi pomoći, no jedini način da izađe iz zatvora je pristanak na test lojalnosti koji je prvotno odbio. Kada je čuo za uhvaćenoga ubojicu, požurio je pronaći Hawkesa kako bi ga spriječio u ubojstvu. U to vrijeme Chaput se nalazi u napuštenom transporteru sa Hawkesom koji je prema njemu uperio pištolj (um mu je bio isprogramiran tako da kada vidi znak Chaputove stranke dobije nagon za ubojstvom bilo koga tko nosi taj znak u njegovoj blizini). Ipak, Hawkes se uspio opirati dovoljno dugo dok McQueen nije došao i oduzeo mu oružje.

McQueen je rekao Chaputu da je Hawkes dokazao svoju lojalnost opirući se nagonu da ga ubije.
Na predstojećim izborima Diane Hayden je izabrana za novog vođu UN-a.
Autor : Darko Kučko