1 trenutno online
53,959 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
1x07 Eyes
Verzija za ispis | Članak je pročitan 36 puta
Prvo emitovanje : 12. studenog 1995.
Režija : Michael Katelman
Scenarij :
Marlyn Osborne
Gostujući glumci :
Bob Koherr: ludi marinac
Danny Goldring: narednik
Damphousse je pod istragom zbog svog ponašanja na zadnjoj misiji. Prijeti joj optužba po točkama 92, neispunjavanje zapovijedi ili propisa, i 99, nedolično ponašanje za vrijeme borbe.

Marinci se ispituju zbog događaja na planetu Tartarus, mjestu iza pakla, na kojemu vladaju atmosferske smetnje i onečišćena atmosfera. Ondje su Wildcardsi bili poslani nadopuniti vojne zalihe tamošnje vojne baze. Čim su došli na planet bili su izloženi čudnim svjetlima. Nakon nekog vremena otkrili su da to svjetlo utječe na dio mozga koji regulira osjećaje i strah jer su se svi počeli čudno ponašati.

Iznenada je Paul s namjerom da ubije žohara, koje od djetinjstva mrzi, zapravo uništio radio. Damphousse nakon što primijeti krv na svojim rukama dobije napadaj. Grčevito skida zakrvavljenu uniformu kako bi bila što dalje od krvi koje se boji. Hawkesa napadne klaustrofobija i pokuša skinuti kacigu, koja ga počinje sve više gušiti, iako je vani, a atmosfera je negostoljubiva i ne bi mogao disati. West bi se mogao zakuniti da čuje ženske vriske, no nitko od ostalih ih ne čuje. Vansen, koja se boji mraka, inzistira na upaljenoj ručnoj svjetiljci iako bi tako mogla odati položaj jedinice neprijatelju.

Kako bi mogli popraviti radio, svi osim Damphousse, izlaze van u potragu za rezervnim dijelovima. Nalaze ih u naprtnjači jednog mrtvog marinca. Pronalaze bunker s osam mrtvih marinaca, i sve im se čini kako su se međusobno poubijali. Ubrzo shvaćaju značenje masakra u bunkeru i svojih neobičnih iskustava na planetu. Svjetla koja su susreli na početku misije zapravo uzrokuju nekakavu vrstu elektroničkog nervnog plina koji stimulira osobne strahove.

Vraćaju se u transporter sa svim potrebnim dijelovima, no Damphousse je i dalje prestravljena i ne moze prijeći lokvu krvi koja se prolila iz transfuzijske vrećice. Kako Damphousse nije u stanju doći do sobe s radiom, ona objašnjava Vansen kako popraviti radio. Uspijevaju popraviti radio i pozvati Saratogu te ih McQueen evakuira sa zlobnog planeta.

Na završetku, McQueen obavijesti Damphousse da je istražno povjerenstvo odbacilo sve tužbe protiv nje i odustalo od daljnje istrage.
Autor : Darko Kučko