1 trenutno online
53,165 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Aerotech
Nije dostupno mnogo podataka o korporaciji Aerotech. Jedino što se zna je da je to vladina organizacija odgovorna za napredna znanstvena istraživanja i još važnije, osnivanje dviju ljudskih svemirskih kolonija Vesta i Tellus.

Članak je pročitan 7 puta

A.I. rat
Umjetna inteligencija, AI ili Silicates (Silikati), izgledaju gotovo poput ljudi. Napravljeni su s namjenom služiti ljudima i biti vojnici u ratovima. Oblik i izgled lica im se ne razlikuje od ljudskog, ali umjesto ljudskih zjenica imaju crni križić i šarenicu u neprirodnim bojama.

Članak je pročitan 7 puta

Crvotočine
Crvotočine su svemirske anomalije, procijepi u strukturi prostorvremena, koji omogućuju prelaženje velikih svemirskih udaljenosti u kratkom roku. Većinom ih koriste civilni brodovi dok vojni brodovi imaju vlastiti pogon koji im omogućuje prelaženje velikih udaljenosti bez upotrebe crvotočina.

Članak je pročitan 16 puta

Eckerlyjev pogon
Put kroz normalni svemir bio je pokretan fuzijskim motorom. Elektromagnet sakuplja međuzvjezdani vodik, vadi deuterij iz normalnog vodika i pumpa oba elementa u pogonsku jedinicu.

Članak je pročitan 5 puta

Elektronika
Lidar & Scram pogonski sustav

Članak je pročitan 6 puta

Evolucija Grinjaca
Život na Zemlji se dogodio pukom slučajnošću i evoluirao na ovu razinu. Po najvjerojatnijoj teoriji prije 65 milijuna godina za vrijeme vladavine dinosaura veliko astronomsko tijelo je strahovitom snagom palo u Atlantik. Promjena u temperaturi uzrokovana udarom poubijala je sve dinosaure i tako su sisavci dobili priliku za slobodan razvitak i vladavinu na Zemlji.

Članak je pročitan 12 puta

Grinjci - općenito
Grinjci su dobili svoje ime po malenoj zemaljskoj životinji, grinji, na koju navodno sliče. Grinjci su izvanzemaljska rasa koja je prema izvještajima sravnila sa zemljom dvije zemaljske kolonije, Vestu i Tellus, tako započinjući galaktički rat u kojem se 58. eskadrila borila.

Članak je pročitan 34 puta

Grinjska oprema
Sve o naprednoj opremi Grinjaca

Članak je pročitan 11 puta

Grinjsko naoružanje
Sve o Grinjskom naoružanju

Članak je pročitan 8 puta

ISSAPC i ISSCV
ISSAPC (Inter Solar System Armored Personnel Carrier) je napravljen tako da se može spojiti sa ISSCV-om (Inter Solar System Cargo Vessel). Njime se omogućuje prijevoz vojnika tijekom vojnih operacija, a od milja ga nazivaju "Leteća kamp-prikolica" zbog neobične sličnosti u izgledu.


Članak je pročitan 27 puta

Kolonija Vesta
Kolonija Vesta je prva ljudska kolonija na drugom svijetu. Nalazi se u sustavu Epsilon Eridani. Uspostavljena je uz pomoć Aerotech korporacije. No, već prve noći koloniju je napala tada nepoznata rasa i u potpunosti ju uništila.

Članak je pročitan 7 puta

Naoružanje Marinskog Korpusa
Sve o naoružanju Marinskog Korpusa

Članak je pročitan 8 puta

Operacija Roundhammer
Vojna ofenziva koja uključuje napad na rodni planet Grinjaca s kojom je trebalo rat prebaciti u njihovo dvorište.

Članak je pročitan 8 puta

Oprema marinaca
Sve o opremi Marinaca

Članak je pročitan 623 puta

Pilotska odijela
Marinci 2063. godine nose normalna vojna pilotska odijela koja i danas koriste piloti američkih zračnih snaga i piloti američkog marinskog korpusa. Maslinasta boja je standardna, ali neke jedinice američkog korpusa imaju vlastite boje kao npr. Angry Angels koji su imali crna pilotska odijela.

Članak je pročitan 6 puta

Procyon/Elgomaisa
Spomenuta u epizodi "The Farthest Man From Home" kao lokacija slijedece misije.

Članak je pročitan 605 puta

SA-43 (Hammerhead)
SA-43 unutar/izvan atmosferska mlazna napadačka letjelica (Hammerhead) osnovna je letjelica marinskog korpusa. Zahvaljujući SCRAM pogonu, može letjeti unutar atmosfere, ali i izvan nje, u vakuumu svemira. Slijedeći trend modularnog dizajniranja letjelica iz dvadesetog stoljeća,

Članak je pročitan 26 puta

SARATOGA I
Gradnja prve Saratoge u Philadelphiji započeta je u prosincu 1779.g. Ova topovnjača je porinuta 10. travnja 1780.
Pod zapovjedništvom kapetana Johna Younga, Saratoga je 13. kolovoza 1780.g. isplovila iz Philadelphije u pratnji Mercuryja koji je prevozio Henrya Laurensa prema Europi. Bivši predsjednik Kontinentalnog kongresa je htio u Europi potražiti novac kojim bi se financirala američka vlada. No, put je trajao jako kratko, s obzirom da je zbog neadekvatnog balasta Saratoga zaostajala za Mercuryem. Zato je Laurens naredio da Saratoga odustane od pratnje.

Članak je pročitan 26 puta

SARATOGA II
Druga Saratoga porinuta je 11. travnja 1814. Krštena na dan Napoleonove abdikacije, svoju službu je započela na jezeru Champlain kad je Engleska usmjerila pozornost na svoje resurse u Sj. Americi. Britanska strategija uključivala je niz amfibijskih napada duž američke obale kao sredstvo diverzije od okupljanja snaga južno od Kanade duž koridora jezero Champlain - rijeka Hudson. Međutim, završetak gradnje Saratoge dao je SAD-u prednost. Svjestan američke prednosti u brodograditeljskoj utrci, kanadski guverner i glavni zapovjednik britanskih snaga, sir George Prevost obustavio je kampanju dok se utrka ne okrene u korist Britanaca.

Članak je pročitan 15 puta

SARATOGA III
Topovnjača Saratoga, treći brod tog imena, porinuta je 26. srpnja 1842. i puštena u službu 4. siječnja iduće godine pod zapovjedništvom Josiaha Tattnalla. Brod je otplovio iz Portsmoutha 16. ožujka 1843., ali je već sutradan ostao bez glavnog jarbola i morao se vratiti na remont. Ponovno se otisnula 3. svibnja i nastavila uz obalu prema njujorškoj luci gdje se trebala pripremiti za službu koja ju je odvela uz zapadnu obalu Afrike zbog zaštite američkih građana i trgovine i zaustavljanja trgovine robljem. Glavne postaje bile su joj Kapverdski otoci i Monrovia, a bila je u eskadronu pod zapovjedništvom komodora Matthewa C. Perrya.

Članak je pročitan 8 puta

Sewellovo gorivo
Iznimno kompleksna tvar organskog porijekla i kristalne strukture. U svojoj biti, to je kristal baziran na ugljiku s primjesama vodika, kisika, dušika i s nekoliko rijetkih elemenata u tragovima. Nusprodukt prirodnih bioloških procesa koji se događaju samo pod određenim uvjetima i atmosferama sastavljenim od dušika i kisika u blizini vulkanskih otvora.

Članak je pročitan 6 puta

Tellus kolonija
Nesuđena Aerotechova druga kolonija, trebala se nalaziti na planetu Tellus u sustavu zvijezde Epsilon Indi. No, Grinjci su napali kolonizacijski brod koji se još uvijek nalazio u orbiti oko planeta i tako spriječili osnivanje kolonije.

Članak je pročitan 581 puta

Terra (Zemlja)
Terra je dom ljudi i pod kontrolom je Ujedinjenih Naroda. Nalazi se u Sunčevom sustavu.

Članak je pročitan 6 puta

Tunn Tavern
Bar za marince koji su na Sarotogi. Osoblje koje nije na dužnosti je često ondje, uključujući i Wildcardse koji ondje redovito igraju poker.Također se ondje nalazi juke-box, stolni nogomet, stol za bilijar i plesni podij.

Članak je pročitan 584 puta

Umjetna inteligencija (AI, silikati)
Umjetna inteligencija, AI ili Silicates (Silikati), izgledaju gotovo poput ljudi. Napravljeni su s namjenom služiti ljudima i biti vojnici u ratovima. Oblik i izgled lica im se ne razlikuje od ljudskog, ali umjesto ljudskih zjenica imaju crni križić i šarenicu u neprirodnim bojama.

Članak je pročitan 7 puta

USS Michigan
Uz USS Nevada, USS Michigan čini jedan od 2 broda koji su proglasili zračnu nadmoć nad Ixionom u epizodi Sugar Dirt.

Članak je pročitan 6 puta

HMS Montgomery
HMS Montgomery je britanski brod koji je uz USS Nimitz uništen na početku rata u bitci kod Oort maglice.

Članak je pročitan 609 puta

USS Nimitz
USS Nimitz je jedan od 2 broda uništena u bitci s Grinjcima kod Oort maglice na samom početku rata. Osim HMS Montgomerya,koji je također izgubljen, u istoj bitci je i teško oštećen USS Yorktown.

Članak je pročitan 663 puta

USS Saratoga SCVN
Klasa: John F. Kennedy
Tip: Nuklerani svemirski nosač
Registarski broj: SCVN-2812
Proizvođač: AeroTech Space Division - Newport News, Virginia
Mjesto proizvodnje: James Lovel Orbital Assembly Facility

Članak je pročitan 745 puta

Zeta Reticuli
Zeta Reticuli je binarni sustav u kojem se nalazi matični planet Grinjaca. Blizina i posebna svojstva zvijezde omogućila im je širenje galaksijom samo s osnovnom tehnologijom što će im u budućnosti dobro poslužiti kao temelj jake industrije. U sustavu se nalaze četiri naseljiva planeta koja kruže oko dviju zvijezda.

Članak je pročitan 14 puta