1 trenutno online
53,164 posjeta
98 clanaka
17 vijesti
 
Što je Space: Above and Beyond?
Riječ je o ratnoj SF seriji producenata Glena Morgana i Jamesa Wanga, s radnjom smještenom u 2063. i 2064. godinu. Serija, premijerno prikazivana tijekom 1995. i 1996. godine na američkoj TV postaji FOX, ukinuta je nakon prve sezone, a zbog navodno nezadovoljavajuće gledanosti. Međutim, osnovni razlog pada gledanosti serije ležao je u stalnim promjenama termina emitiranja, a što je izazvalo zbunjenost i zamor kod gledatelja. Ovdje valja napomenuti kako je S:AAB prikazivan i na Hrvatskoj televiziji (HRT) tijekom 1997. godine, a pod nazivom Svemirski marinci.

Radnja serije vrti se oko postrojbe američkih marinaca kodnog imena Wildcardsi, a pod zapovjedništvom pukovnika T.C. McQueena, u jeku krvavog sukoba sa izvanzemaljskom vrstom po imenu Grinjci. Važno mjesto u seriji zauzima i američki svemirski brod Saratoga pod zapovjedništvom komodora Glenna van Rossa. Kroz seriju su prikazani brojni negativni aspekti ratovanja kao što su ratno profiterstvo, rasizam, PTSP, uporaba narkotika itd. Neiskusni vojnici s početka serije kroz epizode će prerasti u prekaljene ratnike spremne na sve kako bi obranili sebe i sve ljude na Zemlji od moćnog izvanzemaljskog neprijatelja , ali i od unutarnjih neprijatelja predstavljenih kroz moćnu korporaciju Aerotech. Međutim, kvaliteti serije ponajviše pridonosi način na koji se vojnici iz dana u dan nose sa svakodnevnim ratnim užasima i što im daje snagu da ih prevladaju. Tu na scenu stupaju vrijednosti kao što su odanost, požrtvovnost, čast, prijateljstvo i ljubav.

S:AAB se nadahnuo iz više izvora, a u prvom redu valja istaknuti Drugi svjetski rat, zatim seriju novela The Forever War nagrađivanog autora Joea Haldemana, te klasičnu ratnu seriji COMBAT! iz 60-ih godina 20. stoljeća.

Datum : 23 Dec 2010 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Novi filmovi S:AaB producenata i glumaca
Nekolicina S:AaB glumaca i producenata u proteklih je nekoliko mjeseci sudjelovala u produkciji više velikih filmskih projekata koji će svoju premijeru doživjeti u slijedećih godinu dana.

Na prvom mjestu valja spomenuti kako je producent James Wong postao redateljem filmske adaptacije popularne animirane serije Dragonball, koji će svoju američku premijeru doživjeti 10. travnja slijedeće godine.

S druge strane, David Jean Thomas (general Alcott) pojaviti će se u čak dva potencijalna blockbustera zakazana za slijedeću godinu. Naime, David će u novom Star Trek filmu glumiti vulkanskog starješinu, dok će u akcijskom filmu G.I. Joe: Rise of Cobra utjeloviti britanskog generala pri NATO-u.

Konačno, Doug Hutchinson (Elroy-El) nastupiti će u novom filmu iz Punisher franšize, Punisher: War Zone sa Rayom Stevensonom (Rome) u glavnoj ulozi. Doug će u filmu glumiti Looney Bin Jima, brata glavnog negativca Jigsawa.

Izvor: IMDB

Datum : 01 Aug 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Novi projekti Joela de la Fuentea
Joel de la Fuente ( Paul Wang ) u idućoj će godini nastupiti u televizijskom filmu Taking Chance, te u novoj televizijskoj seriji Cantenbury's Law.

Prvi projekt, TV film Taking Chance, u kome glavnu ulogu tumači Kevin Bacon, bazira se na stvarnoj priči o pukovniku Michaelu Stroblu (Bacon) koji dobiva zadatak ispratiti tijelo preminulog devetnaestogodišnjeg marinca Chancea Phelpsa u njegov rodni gradić Dubois u Wyomingu.

Drugi Fuenteov projekt jest nova pravnička serija Cantenbury's Law sa Juliannom Margulies u ulozi odvjetnice Elizabeth Cantenbury koja se ne libi posezanja za svim dopuštenim sredstvima u obrani svojih klijenata. Fuente u seriji nastupa u ulozi Petera Uptona.

Datum : 26 Dec 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Gostovanje Rodneya Rowlanda u seriji Weeds
Rodney Rowland (Cooper Hawkes) nedavno je gostovao u dvije epizode popularne američke kriminalističke serije Weeds sa Mary-Louise Parker u glavnoj ulozi. parker u navedenoj seriji glumi Nancy Botwin, mladu majku iz predgrađa koja odlučjue postati narkodiler.

Rowland je nastupio u epizodama Risk i The Dark Time, utjelovivši pritom lika po imenu Chess.

Osim toga, Rowland je tijekom ove godine gsotovao i u serijama Life, Cold Case, Veronica Mars i Lincoln Heights.

Datum : 26 Dec 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

TARDIS Centar online
Hrvatski website posvećen Doctor Whou napokon je ovdje - TARDIS Centar

Svi s nestrpljenjem grizemo nokte i odbrojavamo do svoje prilike da pogledamo najnoviji božićni specijal koji se upravo odvrtio u Velikoj Britaniji (Kylie kao nova suputnica!), pa ubrzajte vrijeme čitanjem naših članaka, od kojih su neki stvarno pozamašni, te aktualnih vijesti iz bogatog whoniversea.

Najbolje da skratimo priču i pustimo vas da istražujete novi TARDIS Centar. Svim Whovianima i onima koji će tek upoznati čari ove dugovječne franšize uredništvo TARDIS Centra želi sretne i ugodne blagdane.

P.S. U narednih par dana sredit će se neki tehnički problemi na kontrolnoj konzoli TARDIS-a, no većinom je sve u redu. Slobodno otputujte u kojem god vremenskom pravcu želite.

Datum : 26 Dec 2007 | Autor : Talos | Verzija za ispis

Sretan Božić i Nova Godina
Sretan i blagoslovljen Božić i sve najbolje u novoj 2008. godini želi vam uredništvo i osoblje S:AaB Centra.

Datum : 25 Dec 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 Sljedeća >>