startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 5. The Farm (Farma)
Povratak na indeks sezone | Verzija za ispis | Članak je pročitan 49 puta

Produkcijski broj: 205
Premijera: 12. kolovoza 2005.
Priča: Carla Robinson
Režija: Rod Hardy
Broj preživjelih: 47.857

Prethodna epizoda:
Resistance

Sljedeća epizoda:
Home, prvi dio

Gostujući glumci:
Michael Hogan - pukovnik Tigh
Aaron Douglas - šef Tyrol
Tahmoh Penikett - Helo
Nicki Clyne - Cally
Michael Trucco - Anders
Richard Hatch - Tom Zarek
Rick Worthy - Simon
Tamara Lashley - Sue-Shaun

Nakon provedene noći s njim, Kara Thrace budi Andersa i govori mu da je velik dan pred njima. Njih dvoje, zajedno sa Helom i još jednom članicom pokreta otpora namjeravaju oteti cylonski teški lovac iz obližnje baze i vratiti se na Galacticu. No, na putu do baze nalijeću na zasjedu, Starbuck je ranjena i gubi svijest.

Nakon više od tjedan dana u bolnici, Adama se vraća u zapovjedni centar gdje je dočekan sa aplauzom i veseljem. Govori svima da mu mnogo znače, a Tighu se povjerava da se osjeća bliže tlu. Pokreće operaciju potrage za predsjednicom i ostalim bjeguncima. Na brodu Astral Queen, Tom Zarek želi od Leeja da napravi snimku u kojoj se odriče svog oca, no on to ne može učiniti. Zbog toga Laura Roslin odlučuje zaigrati religijsku kartu - emitira poruku cijeloj floti u kojoj opisuje svoje stanje i povezanost sa Pitijinim proročanstvima o Zemlji, te privoliti nešto brodova da krenu za njom.

Kara se budi u bolnici na Caprici, gdje se o njoj brine liječnik po imenu Simon, koji joj govori da ju je Anders doveo u bolnicu, i nakon toga umro zbog rane koju je zadobio u borbi. Preplavljuje je tuga. Idućih nekoliko dana provodi u razgovoru sa Simonom.

Adama, zbog Tyrolove molbe, odlučuje progledati Cally kroz prste zbog Valeriinog ubojstva - trideset dana u pritvoru zbog nedopuštenog korištenja vatrenog oružja. Simon oslovljava Karu sa "Starbuck", što nikako nije mogao znati. Ona zaključuje da je on Cylon i odlučuje pobjeći. Istovremeno, potraga za njom koju vodi Anders nailazi na Sharon. Roslin uspijeva povući za sobom 24 broda, skoro trećinu flote.

Starbuck ubija Simona i kopiju Broj Šest, od koje je prije načula da je ona na redu za vađenje jajnika, te bježi iz bolnice, taman izlazeći na vrijeme da je pokupi spasilačka ekipa. Cylonski centurioni otvaraju vatru na njih, ali u zadnji čas se pojavljuje cylonski brod koji uništava centurione, kojim upravlja Boomer. Nešto kasnije, Anders odlučuje ostati na Caprici kako bi se pobrinuo za uništenje svih farmi. Starbuck se oprašta s njim i obećaje mu da će organizirati spasilačku ekipu, pa ona, Boomer, Helo i nekolicina boraca pokreta otpora kreću prema Galactici.

Autor :
Ranko Čop
5x28.jpg
5x20.jpg
5x62.jpg
5x13.jpg
5x55.jpg
5x33.jpg
5x30.jpg
5x65.jpg