startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 4. Resistance (Otpor)
Povratak na indeks sezone | Pročitaj recenziju epizode | Verzija za ispis | Članak je pročitan 91 puta

Produkcijski broj: 204
Premijera: 5. kolovoza 2005.
Priča: Toni Graphia
Režija: Allan Kroeker
Broj preživjelih: 47.861

Prethodna epizoda:
Fragged

Sljedeća epizoda:
The Farm

Gostujući glumci:
Michael Hogan - pukovnik Tigh
Aaron Douglas - šef Tyrol
Tahmoh Penikett - Helo
Nicki Clyne - Cally
Lorena Gale - Elosha
Richard Hatch - Tom Zarek
Michael Trucco - Anders
Kate Vernon - Ellen Tigh
Donnelly Rhodes - dr. Cottle
Dominic Zamprogna - Jammer
Chris Shields - kaplar Venner
Bodie Olmos - Hot Dog
Leah Cairns - Racetrack
Tamara Lashley - Sue-Shaun
Jeremy Guilbaut - poručnik Palladino
Heather Doerksen - marinac
Curtis Lee Hicks - narednik

Nakon povratka sa Kobola, Tyrol je odmah prebačen u pritvor, gdje ga ispituje pukovnik Tigh. Iako Tyrol govori da ne bi nikad učinio nešto protiv flote, Tigh mu ne vjeruje zbog njegove prijašnje ljubavne veze sa Sharon Valerii i baca ga u ćeliju skupa sa njom. On joj govori da ga se kloni. Na Caprici, grupa ljudi promatra Hela i Starbuck, a uskoro počinju pucati jedni po drugima, misleći da su ovi drugi Cyloni.

Cally razgovara sa Baltarom i prijeti mu da će reći što je učinio Crashdownu na Kobolu ako ne spasi Tyrola. Baltar odlazi u zapovjedni centar gdje pokušava Tighu opravdati činjenicu da njegov test nije pokazao kako je Valerii Cylonka. Baltar ističe da je potpredsjednik Kolonija, no Tigh mu odgovara da je uveo opsadno stanje te da trenutačno nije ništa. Gaeta govori Tighu da dosta brodova iz flote odbija opskrbiti Galacticu raznim resursima. Nakon završetka smjene, Apollo kreće prema pritvoru, a putem susreće Duallu koja ga obavještava o stanju njegova oca.

U razgovoru sa svojom ženom Ellen, Tigh se žali na problem sa opskrbom, govoreći da želi stvari riješiti mirnim putem, no ona mu govori da to nije muški način, te da treba stvari riješiti čvrstom rukom. Na Caprici, Helo i Starbuck su okruženi. Počinju razgovarati, ispostavlja se da su naišli na ekipu sportaša, igrača "piramide", koji su se u vrijeme napada našli u planinama. U pritvoru, Apollo govori predsjednici da još ima potpore u floti, a ona ima loš predosjećaj.

Tigh odlučuje poslati marince na svaki brod koji odbija suradnju. Grupa marinaca odlazi na civilni brod Gideon, gdje nastaje kaos. Misleći da su napadnuti, ubijaju četiri civila. Kad Roslin to sazna, shvaća da bi se flota mogla podijeliti, pa govori Leeju da je treba što prije odvesti sa Galactice. Ellen i Saul Tigh se počinju svađati, no uskoro počinju voditi ljubav. Baltar dolazi u zatvor i daje Tyrolu injekciju kojom prekida rad njegovih organa. Dok vrijeme ističe, Baltar pita Valerii koliko ima Cylona u floti. Očajna, priznaje - ima ih osam.

Lee pokreće svoj plan za bijeg - pomoću Dualle zatvara jedan hodnik, a ostali odvode predsjednicu i svećenicu Eloshu na izvidni brod. Billy odbija otići s njom, jer ne želi biti dijelom građanskog rata. Tigh saznaje da je jedan brod pobjegao i ima priliku uništiti ga dok ide prema brodu Cloud Nine, no sve ostaje na jednom pucnju upozorenja. Predsjednica tamo susreće Toma Zareka, glavnog pomagača u njezinom bijegu. Na Galactici, usred svađe Tigha i žene ulazi Adama. Pukovnik mu priznaje da je dobro zakomplicirao stvari, a on mu govori da će ih zajedno ispraviti. Dok stražari odvode Valerii na testiranje kod Baltara, iz razjarene gomile iskače Cally i pištoljem je ubija. Na samrti u Tyrolovim rukama, Valerii mu govori da ga voli.

Autor :
Ranko Čop
4x76.jpg
4x24.jpg
4x86.jpg
4x15.jpg
4x90.jpg
4x22.jpg
4x29.jpg
4x50.jpg


 

Apollo: "Koja je optužba ovog puta?" - "Udaranje nadređenog šupka." - Starbuck o incidentu sa pukovnikom Tighom
 

 

 

 


1 trenutno online
120,375 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.