home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Don't move! Or I'll fill you full of... little yellow bolts of light"

Osoblje
Robert Halmi Jr.
Verzija za ispis | Članak je pročitan 130 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Robert Halmi Jr. rođen je 7. ožujka 1957. godine u Westonu, Connecticut. Sin slavnog TV čovjeka Roberta Halmija Sr. je i sam uspješan producent i poslovni, ali i obiteljski čovjek. Robert i supruga Leah imaju kćerku (Winter) i tri sina (Bela, Thomas, Colt).

Halmi Jr. je radio kao profesionalni fotograf prije nego što se 1980. počeo baviti obiteljskim poslom u Robert Halmi Productions. Bio je asistent producenta (njegovog oca) u TV filmu CBS-a o piscu Cornelius Ryanu : A Private Battle. Halmi Jr. je brzo napredovao. Bio je pomoćnik producenta u romantičnoj komediji When the Circus Came to Town (CBS, 1981) u kojoj glavne uloge tumače Elizabeth Montgomery i Christopher Plummer, izvršni producent filma China Rose (CBS, 1983), i producent filma April Morning (CBS, 1988).

Postao je predsjednik i izvšni direktor RHI Entertainmenta, kompanije u kojoj je i su-osnivač. Pored toga što je kao predsjednik kompanije vodio računa o poslovanju i financijama, Halmi Jr. je u periodu od 1985 do 1988 bio producent i izvršni producent mnogih prestižnih projekata RHI Entertainmenta. Jedan od njegovih najvećih trijumfa je jako popularna vestern miniserija Lonesome Dove (CBS, 1989) koja je osvojila osam Emija, Zlatni Globus i Peabody nagradu.

Robert Halmi Jr. je producirao više od sto filmova i miniserija za televiziju kao što su: Dreamkeeper, Dinotopia, Arabian Nights, The 10th Kingdom, Cleopatra, Alice in Wonderland, The Baby Dance, Mr. & Mrs. Bridge, Space Rangers, The Secret Life of Alex Mack, kultna serija Farscape...

Halmi je postao predsjednik i izvršni direktor Hallmark Entertainmenta 1994. godine kada je RHI Entertainment prodat i kada je postao dio Hallmark Cardsa. Njegov otac je ostao na mjestu predsjednika odbora. Hallmark Entertainment Inc.(HEI) je od tada jedan od najvećih tvoraca filmova i miniserija u televizijskoj industriji. Pod Robertovim vođstvom, HEI je producirao više od tisuću sati televizijskog programa. Ovi programi su nominirani za 401. EMI, a osvojili su 97. Hallmark Entertainment Inc.je imao više EMI nominacija za TV filmove od bilo koje druge kompanije u povijesti televizije.

Robert Halmi Jr.je 1995. godine osnovao Crown Media Holding Inc. koja posjeduje i upravlja Pay TV kanalima širom zemlje. Ova kompanija trenutno distribuira Hallmark Channel u Americi i u još 122 zemlje, na 25 jezika. Robert je takođe odgovoran i za nastanak i razvoj filmske biblioteke Hallmark Entertainmenta. Ova dragocjena filmska biblioteka sadrži više od 4000 sati obiteljskog programa.

Napisala: Jelena

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.