home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "I never run away. I... strategically maneuver."

Osoblje
David Kemper
Verzija za ispis | Članak je pročitan 96 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Scenarist/producent David Kemper radi na televiziji od srednje škole. Počeo je u rodnom Michiganu, a nastavio je u Hollywoodu.

Fakultet za televiziju/film plaćao je radeći u jednoj od prvih kabelskih TV postaja u zemlji. Tamo je napisao stotine reklama. Nakon što je diplomirao odmah je pronašao posao u humorističnoj hit seriji „Soap“. Nakon toga pisao je zabavne televizijske emisije za Goodson-Todman kompaniju. Zatim je došao na CBS Televizijsku mrežu gdje je započeo u promocijskom odjelu kao pisac/producent. Iz CBS-a je otišao nakon gotovo 10 godina.

Od tada Kemper je bio scenarist/producent na serijama kao što su „SeaQuest DSV“, „American Gothic“, „Pacific Blue“, „Poltergeist: The Legacy and Tour of Duty“. Uz to napisao je brojne epizode za serije „Star Trek: Next Generation“, „Star Trek: Voyager“, „The Pretender“, „Equalizer“, „Stargate: SG-1“ i „The Outer Limits“.

David Kemper je bio izvršni producent za sve četiri sezone Farscapea te miniserije. Farscape je trinaesta znanstveno-fantastična serija na kojoj je Kemper radio.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.