home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Open your ears, or your tentacles, or whatever orifice it is you listen with!"

Osoblje
Ben Browder
Verzija za ispis | Članak je pročitan 40 puta | Ovaj članak čitate 1. put
mURI_temp_82b03dd3.jpg
07~1.jpg
ben_browder_01.jpg
BenBrowder_Grani_3923176_400.jpg
w1.jpg
BenBrowder-BW.jpg
04~1.jpg
06~1.jpg
01~4.jpg
01~1.jpg
Ben Browder, punim imenom Robert Benedic Browder rođen je 11. prosinca 1962. godine u Memphisu, Tennessee, ali je odrasao u Charlotteu, Sjeverna Carolina. Maturirao je na sveučilištu Furman u Greenevilleu, South Carolina sa diplomom iz psihologije.

Nakon školovanja otišao je u Europu i pohađao satove drame u školi govora i drame u Londonu. Tamo je upoznao svoju buduću suprugu Francescu Buller. Imaju dvoje djece, a njihove godine i imena nisu otkrivene javnosti.

Ben Browder u Farscapeu glumi Johna Crichtona, američkog astronauta iz 20. stoljeća kojeg je crvotočina slučajno odbacila na drugi kraj galaksije. Stranac u stranoj zemlji otkriva da su mu jedini prijatelji grupa odbjeglih zatvorenika na biomehanoidnom brodu, Moyi.

Browder je dobro poznat televizijskom gledateljstvu po njegovoj ulozi Sama, Neve Campbellinog partnera u FOX-ovoj seriji Party of Five. Uz to pojavljuje se u nekoliko TV filmova, uključujući Paper Mansions: The Dottie West Story glumeći Michellea Leeja, Danielle Steel's Secrets glumeći Christophera Plummera i Josie Bissett, Innocent Victims sa Rick Schroederom, i A Wing and a Prayer sa Patty Dukeom. Browder je imao gostujuće uloge u Melrose Placeu, Grace Under Fire, Murder She Wrote i Boys of Twilight with Wilford Brimley.

Browder se pojavljuje u filmovima Memphis Belle, Nevadi sa Gabrielle Anwar i Kirstie Alley, A Kiss Before Dying sa Matt Dillonom i Boogie Boy kojeg je režirao Craig Hamann. Browder glumi i u Broadwayskoj produkciji The Merchant of Venicea.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.