home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "They have worlds out there, people that you wouldn't believe. But they do not have chocolate."

Osoblje
Ben Browder
Verzija za ispis | Članak je pročitan 60 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ben02.jpg
BenBrowder_Pimen_2710950_400.jpg
04~0.jpg
BenBrowder_Pimen_2710914_400.jpg
912-01.jpg
benbrowder.jpg
04~2.jpg
w1.jpg
06~1.jpg
ben_browder.jpg
Ben Browder, punim imenom Robert Benedic Browder rođen je 11. prosinca 1962. godine u Memphisu, Tennessee, ali je odrasao u Charlotteu, Sjeverna Carolina. Maturirao je na sveučilištu Furman u Greenevilleu, South Carolina sa diplomom iz psihologije.

Nakon školovanja otišao je u Europu i pohađao satove drame u školi govora i drame u Londonu. Tamo je upoznao svoju buduću suprugu Francescu Buller. Imaju dvoje djece, a njihove godine i imena nisu otkrivene javnosti.

Ben Browder u Farscapeu glumi Johna Crichtona, američkog astronauta iz 20. stoljeća kojeg je crvotočina slučajno odbacila na drugi kraj galaksije. Stranac u stranoj zemlji otkriva da su mu jedini prijatelji grupa odbjeglih zatvorenika na biomehanoidnom brodu, Moyi.

Browder je dobro poznat televizijskom gledateljstvu po njegovoj ulozi Sama, Neve Campbellinog partnera u FOX-ovoj seriji Party of Five. Uz to pojavljuje se u nekoliko TV filmova, uključujući Paper Mansions: The Dottie West Story glumeći Michellea Leeja, Danielle Steel's Secrets glumeći Christophera Plummera i Josie Bissett, Innocent Victims sa Rick Schroederom, i A Wing and a Prayer sa Patty Dukeom. Browder je imao gostujuće uloge u Melrose Placeu, Grace Under Fire, Murder She Wrote i Boys of Twilight with Wilford Brimley.

Browder se pojavljuje u filmovima Memphis Belle, Nevadi sa Gabrielle Anwar i Kirstie Alley, A Kiss Before Dying sa Matt Dillonom i Boogie Boy kojeg je režirao Craig Hamann. Browder glumi i u Broadwayskoj produkciji The Merchant of Venicea.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.