home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Chiana: "Typical male. Satisfy yourself first."

Osoblje
Robert Halmi Jr.
Robert Halmi Jr. rođen je 7. ožujka 1957. godine u Westonu, Connecticut. Sin slavnog TV čovjeka Roberta Halmija Sr. je i sam uspješan producent i poslovni, ali i obiteljski čovjek. Robert i supruga Leah imaju kćerku (Winter) i tri sina (Bela, Thomas, Colt).
Članak je pročitan 165 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Martin G. Baker
Martin G. Baker je bio izvršni potpredsjednik produkcije u Jim Henson kompaniji tokom dvije sezone Farscapea. Bio je producent filma It’s A Very Merry Muppet Christmas Movie, prvog ikada snimljenog televizijskog filma o Mapetsima (NBC Studios) i producent Emijem nagrađene četverosatne miniserije Jim Henson’s Jack and the Beanstalk: The Real Story (CBS Television Network).
Članak je pročitan 106 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

David Kemper
Scenarist/producent David Kemper radi na televiziji od srednje škole. Počeo je u rodnom Michiganu, a nastavio je u Hollywoodu.
Članak je pročitan 133 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Brian Henson
Brian Henson bio je izvršni pruducent sve 4 sezone Farscapea. Uz to režirao je treću epizodu prve sezone "Exodus from Genesis".
Članak je pročitan 97 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Wayne Pygram
Wayne Pygram rođe je 13. listopada 1959. godine u Cootamundri (Australija). Čovjek ispod Scorpiusovog kožnog odjela, Wayne Pygram je iskusan glumac u kazalištu i na malim ekranima. Wayne se kao Scorpius trebao pojaviti u samo četiri epizode Farscapea, ali to se na sreću promijenilo.
Članak je pročitan 107 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Virginia Hey
Virginia Hey rođena je 19. lipnja 1952. godine u Sydneyu (Australija), ali svoje djetinjstvo provodi i u Australiji i Londonu (Engleska). Studirala je umjetnost, ali je neko vrijeme radila kao uspješan model nakon što je otkrivena na autobusnoj stanici.
Članak je pročitan 97 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Tammy MacIntosh
Tammy MacIntosh rođena je 18. velječe 1970. godine u Perthu (Australija).
Započela je svoju karijeru na televiziji kao prezenterica u Australskoj emisiji C’mon Kids. Prije toga bavila se plesom deset godina. U Farscape dolazi na početku 3. sezone. Dobila je ulogu Jool koju izvrsno obavila.
Članak je pročitan 96 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Rebecca Riggs
Rebecca Riggs je australijska glumica bogatog kazališnog iskustva. Glumila je u raznim TV serijama (Blue Heelers i Day of Roses) i filmovima (Jerry Maguire i Raw Nerve). Ovo nije prvi Rebeccin susret sa naučnom fantastikom, glumila je gospođu Vansen u pilot epizodi serije Space: Above and Beyond.
Članak je pročitan 121 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Raelee Hill
Raelee Hill rođena je 24. listopada 1972. godine u Brisbaneu (Australia).
Na Farscape audiciju prvo je išla za ulogu Commandant Mele-On Grayza, a ne za ulogu Noranti kako se prije nagađalo. Producent David Kemper je stvorio novog lika za Raelee Hill, Sikozu koja se pojavljuje u prvoj epizodi 4. sezone, Crichton Kicks.
Članak je pročitan 109 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Paul Goddard
Paul Goddard dobio je ulogu Starka u Farscapeu nakon što je bio na audiciji za ulogu Scorpiusa. Poducentima se svidio način na koji Paul glumi Starka te je postao važan dio posade, a prvobitno je trebao glumiti u samo dvije epizode.

Članak je pročitan 108 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Melissa Jaffer
Melissa Jaffer je rođena 1.12. 1936.god. u Gladstoneu (Južna Australija).
Stara, izborana i misteriozna Noranti nije Melissino prvo pojavljivanje u Farscapeu. U epizodi „Vitas Mortis“ glumila je staricu Nilaam, a u epizodi „The Way We Weren't“ Melissa je posudila glas Moyinom prvom pilotu.
Članak je pročitan 118 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Lani Tupu
Lani Tupu rođen je 4. studenog 1955. godine u Aucklandu (New Zealand), ali je polinezijskog porijekla. Lani je na Farscape audicju prvo došao za ulogu D’Argoa. No na kraju dobiva ulogu kapetana Bailara Craisa.
Članak je pročitan 90 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Jonathan Hardy
Jonathan Hardy rođen je 20. listopada 1940. godine. On je klasično trenirani glumac sa Novog Zelanda. Hardy daje glas Rygelu od početka snimanja serije.

Članak je pročitan 89 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Gigi Edgley
Gigi Edgley rođena je 6. studenog 1977. godine u Perthu, Zapadan Australija.
Gigi je došla u Fracsape u prvoj sezoni sa ulogom koja je lako mogla biti za samo jednu epizodu. Na sreću producenti su odlučili drugačije te je Chiana postala stalan član posade.
Članak je pročitan 106 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

David Franklin
David Franklin rođen je 7. svibnja 1962. godine u Fremantleu (Australija).
Australski glumac došao je u Farscape na kraju 1. sezone u epizodi 1x20 The Hidden Memory. David glumi nemilosrdnog peacekeeperskog poručnika, a zatim kapetana Bracu.
Članak je pročitan 93 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Claudia Black
Claudia Black rođena 11. listopada 1972. godine u Sydneyu/New South Wales, a tamo je i odrastala. Kasnije je neko vrijeme živjela u Novom Zelandu i Europi, najviše u Londonu.
Članak je pročitan 104 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Ben Browder
Ben Browder, punim imenom Robert Benedic Browder rođen je 11. prosinca 1962. godine u Memphisu, Tennessee, ali je odrasao u Charlotteu, Sjeverna Carolina. Maturirao je na sveučiliątu Furman u Greenevilleu, South Carolina sa diplomom iz psihologije.
Članak je pročitan 100 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)

Anthony Simcoe
Anthony Simcoe rođen je 7. lipnja 1969. godine. Maturirao je na Nacionalnom institutu za dramsku umjetnost (NIDA) u Sydneyu. Ističe se sa svojom visinom od čak 1.98 m.
Članak je pročitan 101 puta | Ovaj članak ste pročitali put(a)


Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.