home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Scorpius: "There are vast areas of your brain that are filled with nothing but... gibberish"

Likovi
Jack Crichton
Verzija za ispis | Članak je pročitan 62 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Tijekom boravka u Uncharted Territories (Nezapisani teritorij), Crichton je često mislio na svog oca. U prvoj godini, čak bi i snimao govorne poruke obračajući se ocu. Član Ancienta je uzeo Jackov oblik kada je pričao sa Johnom Crichtonom. Kasnije se vidi da je to bio način da zavaraju Johna kako bi proučavali ljudske reakcije (za moguću kolonizaciju Zemlje).

Otprilike jedan ciklus kasnije, John još jednom doživljava lažnu pojavu svojeg oca. Ovo je bio rezultat Scarranskog ispitivanja uredjajem koji je prikazivao Crichtonu previše čudne i iracionalne likove u želji da mu provali u mozak. Oko ciklusa poslije ovog događaja, John ponovo nailazi na Ancienta u obliku svog oca. Ancient je uzeo oblik njegovog oca da Johnu bude lakše dok rade zajedno da sačuvaju tehnologiju crvotočina što dalje od ruku Scarrana. Ancient Jack je na kraju ubijen od Furlow koja se nadala da će prodati tehnologiju crvotočine Scarranima.

Crichton će na kraju ponovo vidjeti svog stvarnog oca, oko ciklus kasnije, iako su se susreli kada je on bio mlađi 1985. godine. Crichton je ubrzo otkrio da je njegova prisutnost u prošlosti imala utjecaja na događaje i da Jack sad zapovijeda tragični posljednji let šatla Challenger. Ostali članovi posade napravili su što su mogli da poprave vremensku liniju, dok je John izbjegavao bila kakve nepotrebne kontakte sa svojim roditeljima.

Crichton i posada kasnijespašavaju mladog Crichtona iz zapaljene kuće i time sprečavaju jackov odlazak na Challenger. Kada su se John i ostala posada vratili u njihovo vrijeme, otkrili su da se i dalje nalaze u Zemljinoj orbiti. John napokon dolazi svojeg doma i obitelji. John želi da se tehnologija koju su donjeli sa sobom podijeli sa svima na Zemlji, no Jack i cijeli SAD imaju vrlo izolacijski stav prema drugim državama, najviše zbog terorističkih napada. No na kraju John uspjeva nagovoriti svojeg oca da podrži ujedinjenje Zemlje jer se jedino tako mogu suočiti sa prijetnjama iz galaksije.

Nekoliko mjeseci kasnije John uspije još jednom kontaktirati Jacka dok se na mjesecu pripremao za urušavanje crvotočine kroz koju Scarrani žele doći do Zemlje.John je koristio jedan od svojih komunikatora da nazove Jacka kući. Pozdravili su se i Jack je rekao Johnu da je vrlo ponosan na njega.

Napisao: Marko Balaban

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.