home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "I never run away. I... strategically maneuver."

Likovi
Xhalax Sun
Verzija za ispis | Članak je pročitan 62 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Xhalax se prvi puta pojavljuje tokom 3. sezone kao vođa Peacekeeper retrieval odreda koji je poslan da pronađe Talyna. Bivši pilot Prowlera Xhalax je bila kažnjena i prebačena u odred ubojica jer je iskazala ljubav prema svom djetetu, Aeryn Sun.

Kada je otkrivena njena ljubav prema svom djeteu, Xhalax je morala odlučiti izmedju Aeryn i Talyna, odlučivši ubiti Talyna da bi Aeryn prezivjela, Xhalax je zapečatila svoju novu karijeru kao profesionalni Peacekeeper ubojica.

Godinama kasnije Xhalax je prebačena u Retrieval odred, tako susreće Aeryn, objasnivši joj kroz što je sve proša zbog svoje ljubavi prema njoj i optužujući je da je sve njena krivnja. Xhalax nije uspjela u hvatanju Talyna i Craisa, međutim Crais ipak odluči da je ne ubije jer je znao da bi Peacekeeperi samo poslali drugi Retrieval odred.

Aeryn opet susreće svoju majku, koja se i dalje željela osvetiti, ali u razgovoru između njih dvije Xhalax nema snage da ubije Aeryn i prizna da je još uvijek voli, u tom trenu Crais ulazi u prostoriju i puca u Xhalax smatrajući da je Aeryn u opasnosti.

Aeryn uhvati Xhalax da ne padne u ponor, ali je ona ipak zamoli da je pusti jer je ona vec odavno mrtva, jos od kada je ubila njenog oca Talyna. Aeryn shvati da je tako najbolje i pusti Xhalax u ponor.

Napisao: Marko Kapor

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.