home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Mother always said I was the best looking. That's why she had my older brothers banished. She said my face belonged on the Imperial seal."

Likovi
Maldis
Verzija za ispis | Članak je pročitan 66 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Maldis, jedan od najjačih protivnika na koje je posada Moye naišla. Hraneći se na bolom, patnjom i smrtću drugih bića Maldis je poput vampira, ali s puno većom moći koja mu omogućava da mijenja svoj oblik, ali i da kontrolira prostor oko sebe prelazeći u druge dimenzije.

Posad Moye je prvi puta susrela Maldisa dok su bili u posjetu jednom od trgovačkih planeta, maskirajući se u starog čarobnjaka Halotha, Maldis je namamio Crichotna u svoju igru skupa sa Craisom da bi se hranio na njihovoj mržnji i patnji. Pretvarajući se da pomaže i Crichtonu i Craisu, Maldis je jedino planirao njihov sukob do smrti nebi li zadovoljio svoje apetite njihovom smrću. Usput pokušavajući preko Craisa namamiti njegov Command Carrier u blizinu planeta kako bi uz pomoć broda širio svoj utjecaj i na druge planete.

U zadnji tren Zhaan uz pomoć lokalnog svećenika Likoa, napadne Maldisa što ga je dovoljno omelo da ga Crichton uništi, barem njegov fizički oblik.

Nekoliko mjeseci kasnije Chiana dobije jedinstvenu sliku od Kyvan, sliku koja ima mogućnost predviđanja budućnosti. Predviđanja su se ostvarila i Chiana je nestala u nesreći kao i D'Argo. Kyvan prizna da je Maldis napravio sliku nebi li im se osvetio za prijašnji poraz.

Zhaan povjeri dio svog plana Crichtonu i naredi Aeryn da ubije Kyvan, ženu koja je zapravo bila dio Maldisa. Nakon smrti Kyvan, Maldis je opet postao fizički ranjiv što je omogućilo Crichtonu da ga opet pobjedi.

Napisao: Marko Kapor

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.