home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Open your ears, or your tentacles, or whatever orifice it is you listen with!"

Likovi
Larraq
Verzija za ispis | Članak je pročitan 64 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Larraq je Peacekeeper kapetan, vođa grupe elitnih komandosa čija je zadaća bila pronalaženje i hvatanje opasnog bjegunca. Larraq se susreće s Moyom nakon kvara na njihovom Marauderu. Posada Moye se pretvara da su također Peacekeeperi kako bi izbjegli nepotreban sukob. Larraq preuzima kontrolu nad Moyom i uputi je prema Gammak bazi. Međutim Chianina i Rygelova znatiželja ih dovodi u nevolju nakon što oslobode bjegunca koji je zapravo bio inteligenti virus s mogućnošću mjenjanja domaćina.

Posada Moye i komandosi rade skupa da bi otkrili i opet uhvatili virus. Tokom lova na virus svi članovi komandosa stradaju osim Larraqa u kojeg se virus prebacio. Za vrijeme svoga bijega Larraq rani Aeryn i uspjeva se ukrcati u Marauder te pobjeći s Moye. Srećom Crichton se dosjetio i naredio Moyi da pokrene Starburst i tako zapali gorivo koje je curilo sa Maraudera.

Plan je uspio i Marauder je eksplodiro tako zaustavljajući smrtonosni virus da se proširi. Ovo je bio prvi put da je Crichton ubio svijesno biće u serije.

Napisao: Marko Kapor

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.