home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Ten percent of this plan is lunacy, fifty percent of these riches is not enough, one hundred percent of dead is dead."

Likovi
Gilina Renaez
Verzija za ispis | Članak je pročitan 73 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Gilina je Sebacean, Peackeeper tehničar. Za razliku od vojničke klase ona ne viđa borbu često tokom svoje karijere već je specjalizirana za održavanje i popravak.

Gilina se prvi puta susreće s posadom Moye kada oni naiđu na Zeblinion, Peacekeeper flag ship koji je davno nestao. Gilina im objasni da je ona jedina preživjela napad Sheyanga. Tokom njihovog boravka na Zelbinionu Gilina se zbliži s Crichtonom i odluči pomoći posadi Moye prilikom popravljanja Zelbininovog defence screena da bi se obranili od ponovnog napada Sheyanga.

Poslije napada Gilina je pomogla ugraditi defence screen i na Moyu, nakon čega su svi došli do zaključka da je najbolje da se Gilina vrati na Zelbinion i pričeka Craisov povratak, ne spominjući susret s Moyom i njenom posadom, što je Gilina i napravila.

Nakon nekog vremena Gilina je prebačena sa Craisovog zapovijednog broda na Scorpiusovu Gammak bazu, gdje je opet susrela Crichtona kada je Aeryn trebala uzorak tkiva. Prepoznavši Crichtona Gilina mu je pomogla prilikom nabavke tkiva, ali i prilikom bjega nakon što je bio uhićen i ispitan u Aurora Chairu. Tokom Crichtonovog bijega izbila je borba na površini baze gdje je Scorpius opet uhvatio Crichtona, a Gilina se žrtvovala da bi on uspio pobjeći.

Gilina je svoje zadnje trenutke provela na Moyi, gdje joj je i Crichton priznao da ju je volio.

Napisao: Marko Kapor

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.