home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Don't move! Or I'll fill you full of... little yellow bolts of light"

Likovi
Bekhesh
Verzija za ispis | Članak je pročitan 60 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Bekesh je vođa skupine tavlekskih plaćenika. Ima gaunlet oružje koje ubrizgava u tijelo tekućinu koja povećava brzinu, snagu i agresivnost, ali također stvara i ovisnost. Za razliku od ostalih Tavleka, Bekesh nosi neku vrstu štita na licu. Neznamo zašto, ali vjerovatno zbog neke ozljede.

Prvi put se susreo sa posadom Moye nedugo nakon njihova dolaska u nezapisani teritorij. Pretvarajći se da su grupa trgovaca, Bekeshova skupina je probala opljačkati Moyu. Iako nisu uspjeli ukrasti nešto vrijedno uspjeli su oteti Rygela jer su vjerovali da će im platiti veliku otkupninu za njega. Bekesh odnosi Rygela na planet te ga zatvara u ćeliju. Bekesh je vrlo grub prema Rygelu pa ga čak i zadavi jer je pokušao pobjeći. Na sreću zatvorenik u susjednoj ćeliji, Jotheb ga uspijeva oživjeti. Posada Moye na kraju ipak dolazi po Rygela, a John uspjeva uvjeriti Bekesha da za Rygela neće dobiti nikakav novac. Bekesh predaje Rygela jer je ionako prouzročio više nevolja nego što bi njegova cijena ikada mogla biti.

Gotovo dva ciklusa kasnije, Crichton traži Bekesha, kako bi mu ovaj dao Gaunlet kojeg bi koristio za spašavanje D'Argovog sina. No Crichton otkriva da je Bekesh odustao od nasilnog života te da se pridružio svetom redu. Bekesh ne daje Crichtonu gaunlet, ali pristaje ići sa njim u borbu. Nakon što se Crichton kasnije predao Scorpiusu u zamjenu za Jotheeja, Bekesh pomaže u napadu na Shadow Depository boreći se rame uz rame sa D'Argom i Aeryn kako bi spasili Crichtona. Nakon njihova uspjeha, Bekesh uzima njegov dio novca kojeg su opljačkali i zahvaljuje posadi Moye što su ga vratili na put nasilja.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.