home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Chiana: "Typical male. Satisfy yourself first."

Likovi
Ka D'Argo
Verzija za ispis | Članak je pročitan 34 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ka_D_Argo_9.jpg
Ka_D_Argo_23.jpg
Ka_D_Argo_12.jpg
Ka_D_Argo_45.jpg
dargo007.jpg
Ka_D_Argo_15.jpg
dargo008.jpg
Ka_D_Argo_25.jpg
Ka_D_Argo_38.jpg
dargo006.jpg
D'Argo je Luxanski ratnik kojeg su Peacekeeperi zatvorili na Leviathanu Moyi poslje optužbe da je ubio svoju ženu Lo'Laan usljed Luxanskog Hiper-bijesa. On je kasnije pobjegao (zajedno sa Rygelom i Zhaan). Godinama poslije smrti Lo'Laan, D'Argo se zaljubljuje u Chianu.

Dok je bio zarobljenik, Peacekeeperi su ga okovali u njegovoj ćeliji sa teškim lancima zakovanih za par metalnih kopči kirurškim putem stavljenih oko njegovih kljucnih kostiju, da bi cuvali moćnog Luxana pod kontrolom. Kopče su služile kao podjsetnik za njegov navodni počinjeni zlocin i kao takav i za sramotu. Nosio je ove kopče sve dok ih nisu skinuli na Scorpiusovom zapovijednom brodu pred kraj treće sezone Farscapea.

D'Argo je bio na putu da nadje sina kojeg je imao sa Lo'Laan, Jotheeja. Krooz prvu polovinu serije ovo je bila želja koja je održavala D'Arga. Poslije pronalaženja i spašavanja Jotheeja, Chiana i Jothee pocinju tajnu aferu. Kad je otkrivena ova propala afera, Jothee napušta Moyu i nije viđen sve do Peacekeeper Warsa. D'Argo i Chiana raskidaju svoju romanticnu vezu, u koju se nisu vratili sve do kraja četvrte sezone.

Kao Luxanski ratnik, D'Argo nosi oruzje znano kao Qualta Blade, teski mac sa širokim sjecivom koji se može pretvoriti u Qualta Rifle. Iako je u pocetku bio vrlo temperamentan i nepovjerljiv, kasnije je izabran kao Kapetan Moye od strane posade te je postao pravi prijatelj svima na Moyi.

D'Argo je bio ranjen za vrijeme okršaja između Peacekeepera i Scarrana na planeti Qujag. D'Argo se oprašta od svoje ljubavi, Chiane i najboljeg prijatelja, Crichtona te pokriva njihov bijeg od Scarrana.

Napisao: Marko Balaban

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.