home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "I returned from the dead. Why can't he?"

Likovi
Pa’u Zotoh Zhaan
Verzija za ispis | Članak je pročitan 68 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Pa_u_Zotoh_Zhaan_11.jpg
zhaan010.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_20.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_21.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_36.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_37.jpg
zhaan011.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_28.jpg
zhaan003.jpg
Pa_u_Zotoh_Zhaan_45.jpg
Zhaan je i Pa'u (svećenica), a njena vrsta je Delvian, plava, spiritalna vrsta koja je evoluirala iz biljaka. Kasnije otkrijemo da je ubila svoga ljubavnika koji je surađivao sa Peacekeeperima, a to je za Zhaan bila izdaja. Zhaan je zatvorena na Moyi za taj zločin. U mladosti je bila vrlo buntovna, ali je kasnije postala svećenica i tako pronašla svoj unutarnji mir.

Kao i ostali Delviani, Zhaan ima nekoliko empatskih i telepatskih moći. U prvoj epizodi Farscapea mogli smo vidjeti njenu nevjerovatnu brzinu i spretnost pri radu na Moyinim konzolama. Tu moćsmomogli vidjeti i u epizodi "Exodus from Genesis" gdje naslika duhovnu sliku Rygela u samo nekoliko sekundi.

Uz to vješta je u medicini i ostalim vezanim znanostima. Kao delvianska svećenica nesmije biti sklona nasliju, ali je uvijek spremna obraniti sebe i posadu Moye. Jedan od njenih tamnijih trenutaka je bio u epizdodi "DNA Mad Scientist" kada je zajedno sa D'Argom i Rygelom odsjekla ruku Pilotu. No ako to zanemarimo Zhaan je uvijek imala majčinsku ulogu za sve članove Moye.

Na početku serije, Zhaan je bila Pa'u na devetom levelu, ali kasnije postaje Pa'u na desetom levelu. Zhaanine spiritualne moću su se značajno poboljšale kada je dostigla novi level jer je sada mogla štitit druge osobe od psihičkih napada.U epizdoi "Bone to Be Wild" na kratko pokaže da se može uklopiti sa vegetacijom te postati potupno nevidljiva.

Zhaan je pomoću svojih moći oživjela Aeryn, ali je nažalost to značio kraj za nju jer je potrošla svu energiju. Dok je posada tražila planetu na kojoj bi se Zhaan mogla regenerirati, Moya se sudari sa drugom letjelicom te zajendo upadnu u crvotočinu. Zhaan se žrtvuje za posadu i odvaja Pathfinderski brod od Moye.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.